Halloweenre is kedves nassolnivaló lehet!
Először 3 keksszel jövök,majd a végén még egyel.Nem mostanában készültek.
Nagyításért katt a fotókra!
A sütik neve a fotókra kattintva!
Az én személyes kedvenceim: a Narancsos-zabpelyhes és a Mogyoróvajas kekszcsoda
Mindkét recept a www.nosalty.hu -ról származik,némi változtatással.A Magvas biscotti recept ötlete az egyik tavalyi Nők Lapja Konyhából jött,de ezen is változtattam.
Magvas biscotti
Hozzávalók: kb 27 darabhoz
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 20 dkg Demerara nádcukor
- 15 dkg puha teavaj
- 1 kiskanál fahéj
- 15 dkg olajos mag (dió és mogyoró)
- 1 tojás
- csipet só
Az egészet kézzel jól eldolgozzuk,majd kettéosztjuk és 2 darab egyforma -4 cm átmérőjű-rudat formálunk belőle.Folpackkal körbetekerjük és 1 órára a fagyasztóban pihentetjük.(szerintem elég ha a hűtőbe tesszük,nem muszáj a fagyasztóba.)
Pihentetés után eltávolítjuk a folpackot és a rudakat éles késsel kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk.A szeleteket sütőpapíros tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Mogyoróvajas kekszcsoda
Hozzávalók: kb. 25 darabhoz
- 16 dkg mogyoróvaj
- 12,5 dkg puha vaj
- 18 dkg nádcukor
- 2 evőkanál juharszirup
- 1 tojás
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília kivonat
Az egészet kézzel jól összegyúrjuk és diónyi gombócokat formálunk belőle.A gombócokat egymástól távol a sütőpapíros sütőlemezre tesszük és lisztezett pohár aljával lenyomjuk. Egy kicsi csillag formájú kiszúróval a közepébe nyomunk,majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Isteni finom,igen könnyű rájárni!:) Pompás gasztroajándék is lehet . Másnap még finomabb!
Narancsos-zabpelyhes keksz
( az első fotón a narancs melletti keksz)
Hozzávalók: kb 25 darabhoz
- 200g zabpehely
- 120g puha vaj
- 5 dkg mogyoróvaj
- 150 g szőlőcukor
- 5 evőkanál juharszirup
- 150g darált dió
- 1 tojás
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 1 cs. sütőpor
- 1 kiskanál mandulaaroma
Az összes hozzávalót kézzel jól összegyúrjuk, golyókat formálunk és sütőlapra helyezzük.tetejét pohárral lelapogatjuk és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk állni,majd óvatosan eltávolítjuk.
Sütőtökös keksz
Csúnya,de finom!
Hozzávalók: kb 50 darabhoz
- 300g vaj
- 300g nádcukor
- 5-6 evőkanál juharszirup
- 2 teáskanál fahéj
- 2 kiskanál vaníliakivonat
- 1 tojás
- 400g teljes kiőrlésű liszt
- 250g zabpehely
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 100g étcsoki(78%-os) feldarabolva
- 150g mazsola
- 100g aszalt füge feldarabolva
- 100g aszalt sárgabarack feldarabolva
- 100g dió durvára törve
- 500g sült sütőtök bele
- csipet só
Minden hozzávalót kézzel jó alaposan összegyúrunk és diónyi halmokat pakolunk a tepsibe.Nem kell lelapogatni,magától laposabb lesz sütés közben és kicsit szétterül.Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük,és a tepsiben hagyjuk kihűlni.Óvatosan lapáttal szedjük le ,mert könnyen törik.
Jó étvágyat!
Ezt nevezem!!!
VálaszTörlés