Keresés ebben a blogban

2011. október 28., péntek

Reform kekszek

Van pár keksz receptem már fent,mind nagyon finom.Most 4 új reform keksz következik,melyek elkészítése szinte játék,így nyugodtan készíthetők apróséfekkel:) is. Jó móka és nagyon megéri a munkát. Nagyon finom,házi reform kekszeket készíthetünk otthon és nem kell rá órákat szánni.Persze ha egyszerre csak egy féléhez fogunk hozzá. Boltban nem kapni hasonlót az biztos!
Halloweenre is kedves nassolnivaló lehet!

Először 3 keksszel jövök,majd a végén még egyel.Nem mostanában készültek.
Nagyításért katt a fotókra!

A sütik neve  a fotókra kattintva!

Az én személyes kedvenceim: a Narancsos-zabpelyhes  és a Mogyoróvajas kekszcsoda
Mindkét recept a www.nosalty.hu -ról származik,némi változtatással.A Magvas biscotti recept ötlete az egyik tavalyi Nők Lapja Konyhából jött,de ezen is változtattam.


Magvas biscotti


Hozzávalók: kb 27 darabhoz

- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 20 dkg Demerara nádcukor
- 15 dkg puha teavaj
- 1 kiskanál fahéj
- 15 dkg olajos mag (dió és mogyoró)
- 1 tojás
- csipet só

Az egészet  kézzel jól eldolgozzuk,majd kettéosztjuk és 2 darab egyforma -4 cm átmérőjű-rudat formálunk belőle.Folpackkal körbetekerjük és 1 órára a fagyasztóban pihentetjük.(szerintem elég ha  a hűtőbe tesszük,nem muszáj a fagyasztóba.)
Pihentetés után eltávolítjuk a folpackot és a rudakat éles késsel kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk.A szeleteket sütőpapíros tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


Mogyoróvajas kekszcsoda



Hozzávalók: kb. 25 darabhoz

- 16 dkg mogyoróvaj
- 12,5 dkg puha vaj
- 18 dkg nádcukor
- 2 evőkanál juharszirup
- 1 tojás
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília kivonat

Az egészet kézzel jól összegyúrjuk és diónyi gombócokat formálunk belőle.A gombócokat egymástól távol a sütőpapíros sütőlemezre tesszük és lisztezett pohár aljával lenyomjuk. Egy kicsi csillag formájú kiszúróval a közepébe nyomunk,majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Isteni finom,igen könnyű rájárni!:) Pompás gasztroajándék is lehet . Másnap még finomabb!


Narancsos-zabpelyhes keksz
( az első fotón a narancs melletti keksz)

Hozzávalók: kb 25 darabhoz

- 200g zabpehely
- 120g puha vaj
- 5 dkg mogyoróvaj
- 150 g szőlőcukor
- 5 evőkanál juharszirup
- 150g darált dió
- 1 tojás
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 1 cs. sütőpor
- 1 kiskanál mandulaaroma

Az összes hozzávalót kézzel jól összegyúrjuk, golyókat formálunk és sütőlapra helyezzük.tetejét pohárral lelapogatjuk és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk állni,majd óvatosan eltávolítjuk.


Sütőtökös keksz
Csúnya,de finom!


Hozzávalók: kb 50 darabhoz

- 300g vaj
- 300g nádcukor
- 5-6 evőkanál juharszirup
- 2 teáskanál fahéj
- 2 kiskanál vaníliakivonat
- 1 tojás
- 400g teljes kiőrlésű liszt
- 250g zabpehely
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 100g étcsoki(78%-os) feldarabolva
- 150g mazsola
- 100g aszalt füge feldarabolva
- 100g aszalt sárgabarack feldarabolva
- 100g dió durvára törve
- 500g sült sütőtök bele
- csipet só

Minden hozzávalót kézzel jó alaposan összegyúrunk és diónyi halmokat pakolunk a tepsibe.Nem kell lelapogatni,magától laposabb lesz sütés közben és kicsit szétterül.Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük,és  a tepsiben hagyjuk kihűlni.Óvatosan lapáttal szedjük le ,mert könnyen törik.


Jó étvágyat!






1 megjegyzés: