Keresés ebben a blogban

2011. október 17., hétfő

Sütőtökös- túrós hamis ganca

Van egy különleges kedvencem gyerekkorom óta, méghozzá a lisztmentes ganca,amit anyával csak úgy készítettünk,hogy  a krumplit sós vízben puhára főztünk,összetörtük,vajat adtunk hozzá-esetleg robotgépben pürésítettük, utána tányérokba simítottuk, megszórtuk túróval, gazdagon meglocsoltuk tejföllel és ha szükség volt  még megszórtuk sóval.
Az eredeti gancát én nem szerettem soha, ezért találta ki nekem ezt anya,amit azóta is gyakran készítek.(tavaly már egyszer írtam róla)

Most egy továbbfejlesztett változat következik,s szintén saját ötlet.Nem tudom melyik a finomabb,a korábbi vagy ez az új.Döntse el mindenki maga!


Sütőtökös-túrós hamis ganca

Hozzávalók:

- 1,5 kg krumpli kockára vágva,sós vízben megfőzve és leszűrve
- 5 evőkanál sült sütőtök belseje
- só
- őrölt szerecsendió
- túró
- tejföl vagy natúr joghurt
- 4-5 dkg vaj

A puhára főtt krumplit krumplinyomón áttörjük egy mélyebb tálba. Hozzáadjuk a sütőtököt,a vajdarabokat, sózzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Gyors mozdulatokkal összekeverjük. Egy-egy adagot tányérokra simítunk,megszórjuk gazdagon túróval és meglocsoljuk tejföllel,picit sózzuk és máris tálalhatjuk!

Jó étvágyat!

Ezt az egyszerű ételt is hogy fel lehet dobni...!:)


4 megjegyzés:

  1. De jó!:) Ki kell próbálnom! Mégis csak 16 g szénhidrát van 100 g sütőtökben, az egyéb lisztekkel szemben, ahol 100 g-ra 70-80 g ch jut:)

    VálaszTörlés
  2. Hát ez nagyon tetszik nekem is.Én is kipróbálom.

    VálaszTörlés
  3. Húha ez nagyon a fogamra való, azt hiszem a krumplissal fogom kezdeni! Gyönyörű fotókat készítettél! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm mindenkinek!Bizony finom!
    Nehéz mindig szép fotókat készítenem,mert nem mindegy milyenek a fényviszonyok!

    VálaszTörlés