Az eredeti gancát én nem szerettem soha, ezért találta ki nekem ezt anya,amit azóta is gyakran készítek.(tavaly már egyszer írtam róla)
Most egy továbbfejlesztett változat következik,s szintén saját ötlet.Nem tudom melyik a finomabb,a korábbi vagy ez az új.Döntse el mindenki maga!
Sütőtökös-túrós hamis ganca
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli kockára vágva,sós vízben megfőzve és leszűrve
- 5 evőkanál sült sütőtök belseje
- só
- őrölt szerecsendió
- túró
- tejföl vagy natúr joghurt
- 4-5 dkg vaj
A puhára főtt krumplit krumplinyomón áttörjük egy mélyebb tálba. Hozzáadjuk a sütőtököt,a vajdarabokat, sózzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Gyors mozdulatokkal összekeverjük. Egy-egy adagot tányérokra simítunk,megszórjuk gazdagon túróval és meglocsoljuk tejföllel,picit sózzuk és máris tálalhatjuk!
Jó étvágyat!
Ezt az egyszerű ételt is hogy fel lehet dobni...!:)
De jó!:) Ki kell próbálnom! Mégis csak 16 g szénhidrát van 100 g sütőtökben, az egyéb lisztekkel szemben, ahol 100 g-ra 70-80 g ch jut:)
VálaszTörlésHát ez nagyon tetszik nekem is.Én is kipróbálom.
VálaszTörlésHúha ez nagyon a fogamra való, azt hiszem a krumplissal fogom kezdeni! Gyönyörű fotókat készítettél! :)
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek!Bizony finom!
VálaszTörlésNehéz mindig szép fotókat készítenem,mert nem mindegy milyenek a fényviszonyok!