Keresés ebben a blogban

2011. október 26., szerda

Vesebab indiai mogyorószószban

Egy újabb indiai étel abból az angol nyelvű indiai receptkönyvből,amit még tavaly túrtam 400valahány forintért:)
Nagyon jó kis könyv,színes,tele jófajta indiai receptekkel-vegetáriánus és húsos -,valamint egyszerű indiai desszertekkel. Sokat forgatom,s próbálgatom az új ízeket.


Vesebab indiai mogyorószószban

Hozzávalók:

- 4 evőkanál olívaolaj 
- 2 teáskanál köménymag
- 100g sótlan mogyoró darabolva (lehet pörkölt is)
- 1 nagy vöröshagyma felkockázva
- 6 db paradicsom elkockázva
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál chilipor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál nádcukor
- 1 csomag (kb. 500g)vörös vesebab 1 nappal korábban beáztatva,közben egyszer leszűrve,majd főzés előtt újra beáztatva

Az olajat felforrósítjuk és a köménymagot megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a mogyorót és 3 percig pirítjuk. Rávágjuk a hagymát és 2-3 percig pirítjuk. A paradicsomot és a fűszereket is hozzáadjuk.A babot az áztató vizével együtt beleöntjük,elkeverjük és fedő alatt puhára főzzük.Ha szükséges közben pótoljuk  a vizet.A főzés kb. 1-1,5 óra.
Rizzsel vagy bulgurral kiváló laktató és egészséges vega étel!

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése