Nagyon jó kis könyv,színes,tele jófajta indiai receptekkel-vegetáriánus és húsos -,valamint egyszerű indiai desszertekkel. Sokat forgatom,s próbálgatom az új ízeket.
Vesebab indiai mogyorószószban
Hozzávalók:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál köménymag
- 100g sótlan mogyoró darabolva (lehet pörkölt is)
- 1 nagy vöröshagyma felkockázva
- 6 db paradicsom elkockázva
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál chilipor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál nádcukor
- 1 csomag (kb. 500g)vörös vesebab 1 nappal korábban beáztatva,közben egyszer leszűrve,majd főzés előtt újra beáztatva
Az olajat felforrósítjuk és a köménymagot megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a mogyorót és 3 percig pirítjuk. Rávágjuk a hagymát és 2-3 percig pirítjuk. A paradicsomot és a fűszereket is hozzáadjuk.A babot az áztató vizével együtt beleöntjük,elkeverjük és fedő alatt puhára főzzük.Ha szükséges közben pótoljuk a vizet.A főzés kb. 1-1,5 óra.
Rizzsel vagy bulgurral kiváló laktató és egészséges vega étel!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése