Keresés ebben a blogban

2012. február 12., vasárnap

Házi magvas croissant

Tegnap délután megsütöttem újra Limara híres croissantjait,amely receptjét korábban már közöltem:
http://krisztakonyhja.blogspot.com/2011/03/hazi-croissant-es-tapasztalataim.html

Most még finomabbra vettem az egészet,sőt olyan ügyes voltam,hogy akkora tésztát nyújtottam a végére,hogy 16 helyett 17 darab croissant sikeredett.
Most felturbóztam: minden rétegre a vajon kívül reszeltem egy adag füstölt sajtot és pirított magokat: szezámmag,napraforgómag és lenmag keverékét .Ezt minden réteg közé vastagon szórtam, illetve reszeltem.Ezután töltve nyújtottam ki óriás lappá.A tojással megkent croissantokat a maradék magvas keverékkel vastagon megszórtam.Mindhárom magból egy jó maréknyit számoltam az egészbe.
A füstölt sajt 300g volt,ez mind bele ment.A legfelső rétegre csak 1-1 kisebb maradék füstölt sajt darabot tettem és úgy tekertem fel.



Nagyon-nagyon finomak lettek!Ha jól számolom 3szor 8réteges leveles,de néhol talán 4szer 8 :)
A magok szépen előbukkannak a  rétegek között.
A tetejére a tojást egy porcukorszűrőn átszűrtem,hogy ne maradjon csomós és nyúlós,hanem szép sima legyen.

Nem nagy macera,de sok időt vesz igénybe az egész a pihentetésekkel együtt.És nagyon is megéri a munkát!Azt hiszem a fotók magukért beszélnek!

A receptet tehát  a fenti linkre kattintva érhetitek el! Remélem,hogy sokan így is ki fogják próbálni! Az eddigi legfinomabb croissantok,jó gazdagon, sajtosan,ropogósan!Most pedig jöjjön a többi fotó is:





















12 megjegyzés:

  1. De jó ötlet! Mesésen néznek ki, képzelem milyen isteni finom lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Ez annyira guszta, kérek egyet!!!!!!
    A lelkiállapotodról nem írtál, remélem jön a jó idő, és vele együtt a jókedv is!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm!:)
    A lelkiállapotomon igyekszem javítani,több kevesebb sikerrel....

    VálaszTörlés
  4. Ezek istenien néznek ki! :)
    Drukkolok, hogy jobban érezd magad - szerintem tavasszal biztos, jobb hangulatod lesz! :)

    VálaszTörlés
  5. jaaaajjjjj nekem!!!! Ezek gyönyörűek!!!!! Ha kisüt a nap, más szemmel érzed majd magadat!:))

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a kedves szavakat!Igazán jól esnek!:)Máris jobb a kedvem!:)
    Petim tartja bennem a lelket sokszor,összejöttek mostansága dolgok,s nehezen találok vissza a régi kerékvágásba,de erőteljesen dolgozom az ügyön.Mostanság úgy lefoglal a munka,ahogy 3 hete egy árva szót sem tudtam leírni az elvileg készülő könyvembe:(

    VálaszTörlés
  7. Huhua, de jol nez ki, ugy latom, en is hasonlot keszitettem, csak mivel nem ramas es tojasos (meg talan a croissant-rutintalansag miatt is) nem lett ennyire gyonyoru. Ez peksegben megallna a helyet, sot! :-) Az ize ennek is remek lehet :-)

    VálaszTörlés
  8. Ó,Köszönöm!Ez igazán nagy dicséret!Kíváncsi lennék,hogy ha tényleg egy pékségben árulnák vajon vennék?!
    Az eredeti recept Limaráé,én csak egy kicsit felturbóztam:)

    VálaszTörlés
  9. Igen, a blogomon Limarát is adtam meg forrásnak, mert nalad akkor meg nem olvastam. Sokkal, de sokkal szebbek a te croissant-jaid, mint itt nalunk a peksegben kaphato fako, felfujt peksutik...Biztosan ez fogyna el legelobb, csak ra kell nezni...megyek is, mert telecsurgatom a billentyuzetet...:)

    VálaszTörlés
  10. :))A te croissantod is nyálcsorgatóan jól néz ki!:)

    VálaszTörlés
  11. Kriszta,ez a croissant egyszerűen mennyei lehet,de végig néztem az oldalt,szuper dolgokat csinálsz!!nem tudnék választani,ha most kellene!
    Ne hagyd,hogy a szomorúság erősebb legyen Nálad!!!

    VálaszTörlés