Megkívántuk,s mára terveztem elkészíteni, kicsit másképp,mint szokás.
A fasírt gluténmentes lett ha jól gondolom,saját ötlet alapján készült. Nagyon finom lett.
A leves ötlete a legfrissebb Nők Lapja Konyhából való, Ugrai Nagy Tündétől,aki az Ízbolygó gasztroblog szerkesztője.A paradicsomlevest mindig is nagyon szerettem,s ez az újszerű megközelítés nagyon megtetszett.
A tegnapi farsangi bál töméntelen sütidömpingje után jól esett ez a forradalmasított menza menü!
Holnap pedig egy kis farsangi desszerttel jövök,bár szerintem Valentin napra is kiváló lehet!
Aszalt barackos paradicsomleves mandulával
2 főre
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 doboz-40 dkg -paradicsomkonzerv
- 8 szem aszalt sárgabarack
- 2 dl narancslé-én frissem csavartam
- 2 dl víz
- só
- őrölt bors
- fél teáskanál curry-nekem Madras curry volt itthon
-1 marék szeletelt mandula pirítva (az eredeti receptben pálcikás mandula)
A hagymát megpucoljuk és megmossuk.Finomra vágjuk és az olajon megpároljuk.Erre jön a paradicsom,a darabokra vágott aszalt barack,a narancslé,a víz.Én ilyenkor adtam hozzá a sót,a borsot és a curryt is.Jól megfőzzük az egészet,amíg a barack is megpuhul.Ezután elzárjuk a gázt. Az egészet botmixerrel pürésítjük és kis tálkákba szedjük.Pirított szeletelt mandulával díszítjük és melegen tálaljuk.
Sárgaborsó főzelék cukkínis pulykafasírttal
A főzeléket majdnem ugyanúgy készítem,mint szoktam. Fűszerezésem: só, őrölt kömény, babérlevél,oregano,bors, kurkuma. A rántáshoz: 1 fej vöröshagyma, olívaolaj,fél kiskanál pirospaprika, 5 evőkanál csicseriborsóliszt és 1 nagy pohár natúr joghurt.
Hozzávalók a fasírthoz:
- 1 kg darált pulykahús
- 2 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
- 1 közepes mérető cukkini reszelve-mag nélkül
- 2 kanál egyiptomi marhahús fűszerkeverék
- só
- bors
- 2 tojás
- 3-4 evőkanál csicseriborsóliszt
- 4 nagy gerezd fokhagyma összenyomva
Az összes hozzávalót egy mély tálba mérjük és fakanállal jól elkeverjük.Olívaolajat forrósítunk és a vizes kézzel egyforma golyókat formálunk a masszából és csicseriborsólisztbe kicsit megforgatjuk.Kisütjük és melegen a főzelék mellé adjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése