Sokszor csak úgy fejből főzök. Hétvégén eszünk húst,erről már írtam.Én szárnyasokat fogyasztok,Peti szokott mást húsfélét is ritkán,de a csirke a legnépszerűbb.Gondolom,hogy ez már kiderült azok számára,akik a kezdetektől követnek.
A most következő étel egészséges,színes és rendkívül finom!Azt hiszem most többet nem is áradozok róla,próbáljátok ki!:)Csirkés bulgurtál sült céklasalátával
-fejből-
Fél kiló csirkemellfilét csíkokra vágtam és fűszereztem: só, bors, oregano és kakukkfű keverékével. Olívaolaj és vaj keverékén( fele-fele arányban) a húst magában 5 percig sütöttem.Egy fej brokkolit megtisztítottam és rózsáira szedtem,majd azokat félbe vagy a nagyobbakat negyedekbe vágtam és hozzáadtam a húshoz.6 darab sárgarépát megpucoltam és csíkokra vágtam,majd hozzáadtam a húshoz ezt is. 5percig sütöttem. Ezután lefedve kb. 25 percig pároltam.
450 ml bulgurt sóval,kurkumával és khairoi shoarma fűszerkeverékkel ( Spar) ízesítve puhára pároltam. Amikor elkészült hozzáadtam a húshoz és így pirítottam még 3-4 percig.Elzártam a gázt és lefedve pihentetem pár percig.
A Céklasalátát 2 főre készítettem: ehhez 1 nagy fej céklát megpucoltam és felcsíkoztam.Sóval és borssal ízesítettem és kevés olívaolajon elkezdtem sütni.A vége felé 2 evőkanál balzsamecettel ízesítettem és félpuhára sütöttem.Amikor elértem a kívánt állagot,elzártam a gázt és lefedtem 5 percre, hagytam még puhulni.
Melegen tálaltam a Bulgurtálat a céklával.A vaj nagyon jól érvényesül a végén,selymessé teszi a bulgurt és nem szárad ki.
Isteni finom!
Jó étvágyat!
Micsoda finom egytálételt készítettél! A bulgurt mi is szeretjük, bár mostanában nem is készítettem. Meghoztad a kedvem nagyon, ezek a különleges fűszerek nekem nagyon újak, de azt hiszem tőled fogom tesztelni őket! :))
VálaszTörlés