Keresés ebben a blogban

2012. március 7., szerda

Csirkés bulgurtál sült céklasalátával

Sokszor csak úgy fejből főzök. Hétvégén eszünk húst,erről már írtam.Én szárnyasokat fogyasztok,Peti szokott mást húsfélét is ritkán,de a csirke  a legnépszerűbb.Gondolom,hogy ez már kiderült azok számára,akik a kezdetektől követnek.
A most következő étel egészséges,színes és rendkívül finom!Azt hiszem most többet nem is áradozok róla,próbáljátok ki!:)


Csirkés bulgurtál sült céklasalátával
-fejből-

Fél kiló csirkemellfilét csíkokra vágtam és fűszereztem: só, bors, oregano és kakukkfű keverékével. Olívaolaj és vaj keverékén( fele-fele arányban) a húst magában 5 percig sütöttem.Egy fej brokkolit megtisztítottam és rózsáira szedtem,majd azokat félbe vagy a nagyobbakat negyedekbe vágtam és hozzáadtam a húshoz.6 darab sárgarépát megpucoltam és csíkokra vágtam,majd hozzáadtam a húshoz ezt is. 5percig sütöttem. Ezután lefedve kb. 25 percig pároltam. 

450 ml bulgurt val,kurkumával és khairoi shoarma fűszerkeverékkel ( Spar)  ízesítve puhára pároltam. Amikor elkészült hozzáadtam a  húshoz és így pirítottam még 3-4 percig.Elzártam a gázt és lefedve pihentetem pár percig.

A Céklasalátát 2 főre készítettem: ehhez 1 nagy fej céklát megpucoltam és felcsíkoztam.val és borssal ízesítettem és kevés olívaolajon elkezdtem sütni.A vége felé 2 evőkanál balzsamecettel ízesítettem és félpuhára sütöttem.Amikor elértem a kívánt állagot,elzártam a gázt és lefedtem 5 percre, hagytam még puhulni.

Melegen tálaltam a Bulgurtálat a céklával.A vaj nagyon jól érvényesül a  végén,selymessé teszi a bulgurt és nem szárad ki.

Isteni finom!

Jó étvágyat!






1 megjegyzés:

  1. Micsoda finom egytálételt készítettél! A bulgurt mi is szeretjük, bár mostanában nem is készítettem. Meghoztad a kedvem nagyon, ezek a különleges fűszerek nekem nagyon újak, de azt hiszem tőled fogom tesztelni őket! :))

    VálaszTörlés