Keresés ebben a blogban

2012. május 27., vasárnap

Házasodik a tonhal az eperrel.........Az én Epres Tonhalsalátám

Nagyon ütős és fantasztikus ez a saláta!Ez  a házasság sokat ígér!:) Az eper finoman ellensúlyozza  a kapribogyó és a citrom savanyú ízét és minden íz nagyon jól passzol egymáshoz!
Nagyon jól jön egy ilyen hamar és könnyen elkészíthető pompás vacsora egy hosszú és nehéz nap után!No és persze ha valami energiára és üde ízekre vágyunk! Azt hiszem,hogy mindenki megérdemel néha ennyi kényeztetést,ugye?


Az én Epres Tonhalsalátám

Hozzávalók:

- 3 kis doboz Rio Mare tonhalkonzerv(olívaolajban eltett) a levével együtt
- fél fej fejes saláta
- fél fej jégsaláta
- 1 kanál kapribogyó
- só,szárított oregano
- 2 evőkanál szezámmagolaj
- 1 citrom kevés leve
- 4-5 szem közepes méretű paradicsom
- 3-4 cm hosszú kígyóuborka 
- fél marék szezámmag
- 1-2 tojás lágyra főzve
- 4-5 db friss érett eper félbevágva

A tonhalat a levével együtt egy tálban villával kicsit összetörjük. Előveszünk egy szép salátás- vagy kínáló tálat és abba halmozzuk  a megtisztított és apróra vágott salátákat. Hozzáadjuk a kapribogyót, 1 csipet sót, 1 csipet oreganót, a szezámmagolajat és 3 csepp citromlevet.A paradicsomokat 4-5 darabba vágjuk és a salátához adjuk. Kézzel alaposan összeforgatjuk. Az uborkát héjastul  rágyaluljuk a salátára. és elrendezzük,hogy mindenhová jusson. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk és félretesszük.
A lágyra főtt tojásokat félbevágjuk és a saláta tetejére pakoljuk.Az egészet megszórjuk a szezámmaggal és félbevágott eperdarabokkal. A közepére egy szelet citromot tehetünk díszítésül.
Sajt nem hiányzott róla,de aki szeretné szórja meg egy kis vékonyra gyalult parmezánnal vagy más kemény sajttal!

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése