Keresés ebben a blogban

2012. május 28., hétfő

Rozmaringos-fokhagymás bárányborda vele sült zöldségekkel

Korábban is mondtam már,hogy a sógornőméktől Húsvétkor egy kisebb fagyasztónyi húst kaptunk.No,most értünk a végére ezzel kiürítve a hűtőnk fagyóját. Az utolsó egy bárányborda volt,amit jó ízesen el is készítettem a páromnak!Köretnek zöldfűszeres bulgurt adok hozzá.


Rozmaringos-fokhagymás bárányborda vele sült zöldségekkel

Hozzávalók:

- 1 szép nagy darab bárányborda félbe vágva
- 1 nagy fej fokhagyma
- só,bors, rozmaring
- kevés olívaolaj
- pár szem újkrumpli hájastól
- fürtös paradicsom szárastól

A báránybordát tehát félbevágjuk és minden oldalán fűszerezzük.A fokhagymát megpucoljuk és a felét átnyomjuk egy fokhagymanyomón és a húst mindenhol bedörzsöljük vele.Kevés olívaolajat öntünk egy tepsibe és elhelyezzük benne bordákat.A tetejükre pakoljuk a megmaradt fokhagymagerezdeket félbevágva.
A tepsibe pakoljuk a hosszába felvágott újkrumplikat és  a paradicsomot is.Sütőben közepes tűznél 1,5-2 órán át sütjük.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése