Rozmaringos-fokhagymás bárányborda vele sült zöldségekkel
Hozzávalók:
- 1 szép nagy darab bárányborda félbe vágva
- 1 nagy fej fokhagyma
- só,bors, rozmaring
- kevés olívaolaj
- pár szem újkrumpli hájastól
- fürtös paradicsom szárastól
A báránybordát tehát félbevágjuk és minden oldalán fűszerezzük.A fokhagymát megpucoljuk és a felét átnyomjuk egy fokhagymanyomón és a húst mindenhol bedörzsöljük vele.Kevés olívaolajat öntünk egy tepsibe és elhelyezzük benne bordákat.A tetejükre pakoljuk a megmaradt fokhagymagerezdeket félbevágva.
A tepsibe pakoljuk a hosszába felvágott újkrumplikat és a paradicsomot is.Sütőben közepes tűznél 1,5-2 órán át sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése