Keresés ebben a blogban

2012. május 22., kedd

Kapros-fetás töltikék

Tegnap gondoltam egyet és összedobtam valami finomat :Saját ötletem vacsorára görög stílusban Feta sajttal kaporral.És már most mondom,hogy jó érett friss paradicsommal valami mesés!Hidegen,langyosan egyaránt fogyasztható.
Legközelebb juhtúróval is ki lesz próbálva!


Kapros-fetás töltikék

Hozzávalók:

- 1 csomag leveles tészta (nyújtható)
- 50 dkg feta sajt
- 1 egész tojás
- 2 csokor friss kapor

A ragasztáshoz:

- fél tojásfehérje kicsit felverve

A tetejére:

- 2 tojássárgája
- 1 marék pirított szezámmag

A leveles tésztát hagyjuk kiengedni és enyhén lisztezett deszkán vékony téglalappá nyújtjuk. Hosszában pizzavágóval megfelezzük.Elkészítjük a tölteléket. Ehhez a fetát villával összetörjük és elkeverjük az egész tojással és a felaprított kaporral.Jól kikeverjük és megfelezzük az adagot. Az egyik hosszú téglalap alját a hosszabbik oldalán 2 cm vastagon megkenjük  tojásfehérjével és rögtön utána egyenlő vastagságban elhelyezzük a töltelék felét hosszában. A felső tésztarészt átkenjük tojásfehérjével és alulról felfelé haladva feltekerjük az egész tésztát. Kicsit meghengergetjük és kb. 3 cm vastag rombuszokra vágjuk fel.A kis rombuszokat sütőpapíros tepsibe helyezzük és a tetejüket ujjunkkal picit lenyomjuk. Felvert tojássárgájával átkenjük a töltikék tetejét és oldalát,majd a pirított szezámmaggal vastagon megszórjuk.
Előmelegített forró sütőben aranybarnára sütjük.Langyosan vagy hidegen egyaránt isteni finom!

Jó étvágyat!








7 megjegyzés:

  1. Annyira guszta és finom, hogy csak úgy etetbé magát.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, kapor nélkül jöhetne!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet! Csak egy baj van vele hogy nincs itt belőle pár darab amit megehetnék :)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de szépek! Ráadásul nagyon szeretjük a fetát és a kaprot, úgyhogy viszem is a receptet! :)

    VálaszTörlés
  5. Elkészítettem és nagyon ízlik!Gyors és finom! Nem győzzük enni! Nem baj, mindjárt megyek futni. Nyoma sem lesz! (kilóban :))

    VálaszTörlés
  6. :) Örülök,hogy ízlett!Akkor ez is bekerült a bevált és még sokszor fogod készíteni receptek közé!:)

    VálaszTörlés
  7. Jaja! :)Ahogyan már sok-sok finomságod!

    VálaszTörlés