Friss,üde , tavaszi színekben pompázó hozzávalók,majd kicsattannak az egészségtől!
A saláta ötlet saját szerzemény,s valójában a burgonyatortilla is,de ehhez ihletet kaptam Jamie Oliver 30 perces ételeiből.Én kicsit máshogyan készítettem el,de Ő ihletett.Meg kell mondjam,valami fenségesen gazdag vacsora kerekedett belőle és ez is belefért 30 percbe! Pazar ízek,nyálcsorgató látvány,kell ennél több a nap végére?Esetleg még egy pohár jóféle borocska....
Rusztikus burgonyatortilla Tonhalsalátával
4 főre
Hozzávalók a Burgonyatortillához:
- kb. 1 kg kisebb méretű újkrumpli
- extra szűz olívaolaj
- só, bors, kakukkfű(morzsolt vagy friss)
- 6 szál lila végű újhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 egész friss tanyasi tojás
A tálaláshoz:
- 5 dkg reszelt ementáli sajt
A Tonhalsalátához:
-1 fej gyönyörű sötétzöld friss római saláta
- 1 fej friss jégsaláta
- 5 darab friss érett paradicsom
- 3 kis doboz tonhalkonzerv(nekem most aprított akadt a kezembe)
- szezámmagolaj
- só,oregano
Az újkrumplit jól megmossuk és 2-3 darabba vágjuk.Kb. 1 dl olívaolajon elkezdjük pirítani egy vastag falú nagy serpenyőben. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.3szál újhagymát megtisztítunk és felaprítjuk,majd hozzáadjuk a krumplihoz.Pirítás közben néha megrázogatjuk a serpenyőt. 2-3 perc múlva fűszerezzük kakukkfűvel és tovább pirítjuk addig,amíg minden oldala megpirul és villával át tudjuk szúrni. Előveszünk egy krumplinyomót és azzal nagyjából a tetejüket összenyomjuk,majd hagyjuk pirulni.A maradék újhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az apróra vágott petrezselyemzölddel a krumplira dobjuk.
Az egészre ráütünk 5 egész tojást és kicsit márványosra keverjük,simítjuk.2 percig pirítjuk az egészet , majd előmelegített forró sütőbe tesszük az egészet 15 percre,hogy a tojás mindenhol szépen megsüljön.Még forrón egy nagy tányérra borítjuk és reszelt sajttal a tetején cikkekre vágva tálaljuk.
A Tonhalsaláta: A római salátát és a jégsalátát 4-5 cms darabokra felvágjuk és vízzel alaposan átmossuk.Egy nagy tálba tesszük és a közben cikkekre vágott paradicsommal összekeverjük.Meglocsoljuk ízlés szerint szezámmagolajjal ,majd sózzuk és oreganoval fűszerezzük.Kézzel az egészet jól elkeverjük és egy szép kínálótálba szedjük.A tetején a paradicsomokat szépen elrendezzük és hozzáöntjük a tonhalkonzervet a levével együtt.Isteni ízek lesznek!
Jó étvágyat!
Nyammm! Nagyon kedvenc és újkrumplival meg pláne! Ez lesz holnap az ebéd! Juhuhu!
VálaszTörlésKöszönöm!:)Nagyon-nagyon finom!Érdemes kipróbálni!Micsoda ízek!Aztán írj,ha ízlett!:)
VálaszTörlésNem csak finom, hanem igen dekoratív is.
VálaszTörlésKöszönöm!
VálaszTörlésHmmm...annyira nagyon jól néz ki! nagyon érezhető a dzsémioliveres "beütés"...próbalistára feltéve!
VálaszTörlésPedig hát nem egyezik a 2 recept!:)
VálaszTörlésDe ihletnek jó volt!
Jamie receptje itt is fent van:
http://www.jamieoliver.com/recipes/other-recipes/tapas-feast-tortilla-glazed-chorizo-manc
A mézes chorizo azért "csiklandozza" a fantáziámat!:)
Szóval próbáld ki és véleményt kérek!:)