A recept saját ötletem,megérzés alapján készült.
Vörösboros borjúpörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg borjúhús felkockázva
- 1 fej vöröshagyma felkockázva
- 6 gerezd fokhagyma megpucolva
- Fűszerek:1,5 kiskanál só, 1 kiskanál pirospaprika, 1 kiskanál oregano, fél kiskanál cayenne bors, fél kiskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál morzsolt kakukkfű, 4-5 db szegfűbors és fél kiskanál őrölt római kömény
- 7dl száraz vörösbor
- 3 szem érett paradicsom felkockázva
- fél paprika felkarikázva
- fél cukkini felkockázva
- 3 kanál étolaj
Köret nálam:
- lestyános sós vízben főtt bulgur
Díszítés:
- paprika
- paradicsom
- pirospaprika
Az olajon megpárolom a vöröshagymát , majd hozzáadom a húst.2-3 percig ,fehéredésig pirítom,majd a fokhagymát átnyomom és hozzáadom.Elkeverem,majd a paradicsomot és a paprikát is rávágom.Fűszerezem és 500ml borral felöntöm.Hagyom felforrni,majd alacsony lángon még kb. 1órát főzöm letakarva.(=Nekem olyan edényem van,aminek a fedőjén van egy kis nyílás,s azon távozik főzés közben a gőz.) Az időközben elpárolgott bort pótolom a maradék 2 dl borral.Készre,omlósan puhára párolom.
Amikor kész és a villa is könnyen átmegy a húson,elzárom a gázt és a felkockázott cukkinit hozzáadom.
Bulgurral,vagy más körettel tálalom.
Jó étvágyat!
Jöhet egy tányérral hozzánk is!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, biztosan nagyon finom is volt!:)
VálaszTörlés