Keresés ebben a blogban

2012. május 18., péntek

Kriszta 30 perces vacsorája: Rusztikus burgonyatortilla Tonhalsalátával

Különleges vacsorát készítettem mára kettőnknek,de az adag max.4 főre szól,így hát egy 4fős család számára ideális lehet.Mi sem bírtunk el vele egyszerre:)
Friss,üde , tavaszi színekben pompázó hozzávalók,majd kicsattannak az egészségtől!
A saláta ötlet saját szerzemény,s valójában a burgonyatortilla is,de ehhez ihletet kaptam Jamie Oliver 30 perces ételeiből.Én kicsit máshogyan készítettem el,de Ő ihletett.Meg kell mondjam,valami fenségesen gazdag vacsora kerekedett belőle és ez is belefért 30 percbe! Pazar ízek,nyálcsorgató látvány,kell ennél több a nap végére?Esetleg még egy pohár jóféle borocska....


Rusztikus burgonyatortilla Tonhalsalátával
4 főre

Hozzávalók a Burgonyatortillához:

- kb. 1 kg kisebb méretű újkrumpli
- extra szűz olívaolaj
- só, bors, kakukkfű(morzsolt vagy friss)
- 6 szál lila végű újhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 egész friss tanyasi tojás

A tálaláshoz: 

- 5 dkg reszelt ementáli sajt

A Tonhalsalátához:

-1 fej gyönyörű sötétzöld friss római saláta
- 1 fej friss jégsaláta
- 5 darab friss érett paradicsom
- 3 kis doboz tonhalkonzerv(nekem most aprított akadt a kezembe)
- szezámmagolaj
- só,oregano

Az újkrumplit jól megmossuk és 2-3 darabba vágjuk.Kb. 1 dl olívaolajon elkezdjük pirítani egy vastag falú nagy serpenyőben. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.3szál újhagymát megtisztítunk és felaprítjuk,majd hozzáadjuk a krumplihoz.Pirítás közben néha megrázogatjuk a serpenyőt. 2-3 perc múlva fűszerezzük  kakukkfűvel és tovább pirítjuk addig,amíg minden oldala megpirul és villával át tudjuk szúrni. Előveszünk egy krumplinyomót és azzal nagyjából a tetejüket összenyomjuk,majd hagyjuk pirulni.A maradék újhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az apróra vágott petrezselyemzölddel a krumplira dobjuk.
Az egészre ráütünk 5 egész tojást és kicsit márványosra keverjük,simítjuk.2 percig pirítjuk az egészet , majd előmelegített forró sütőbe tesszük az egészet 15 percre,hogy a tojás mindenhol szépen megsüljön.Még forrón egy nagy tányérra borítjuk és reszelt sajttal a tetején cikkekre vágva tálaljuk.

A Tonhalsaláta: A római salátát és a jégsalátát 4-5 cms darabokra felvágjuk és vízzel alaposan átmossuk.Egy nagy tálba tesszük és a közben cikkekre vágott paradicsommal összekeverjük.Meglocsoljuk ízlés szerint szezámmagolajjal ,majd sózzuk és oreganoval fűszerezzük.Kézzel az egészet jól elkeverjük és egy szép kínálótálba szedjük.A tetején a paradicsomokat szépen elrendezzük és hozzáöntjük a tonhalkonzervet a levével együtt.Isteni ízek lesznek!

Jó étvágyat!


























6 megjegyzés:

  1. Nyammm! Nagyon kedvenc és újkrumplival meg pláne! Ez lesz holnap az ebéd! Juhuhu!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!:)Nagyon-nagyon finom!Érdemes kipróbálni!Micsoda ízek!Aztán írj,ha ízlett!:)

    VálaszTörlés
  3. Nem csak finom, hanem igen dekoratív is.

    VálaszTörlés
  4. Hmmm...annyira nagyon jól néz ki! nagyon érezhető a dzsémioliveres "beütés"...próbalistára feltéve!

    VálaszTörlés
  5. Pedig hát nem egyezik a 2 recept!:)
    De ihletnek jó volt!
    Jamie receptje itt is fent van:
    http://www.jamieoliver.com/recipes/other-recipes/tapas-feast-tortilla-glazed-chorizo-manc

    A mézes chorizo azért "csiklandozza" a fantáziámat!:)

    Szóval próbáld ki és véleményt kérek!:)

    VálaszTörlés