Én a gyümölcsöt mindig magában fogyasztom,mindenféle édesítő nélkül.
A másik kehelyből Petim kedvéért kihagytam a sárgadinnyét( mivel ő nem kedveli) és egy kis mogyorós csokival szervíroztam neki nem kis örömére!:)
Kánikula kehely
Hozzávalók személyenként:
- fél sárga belű sárgadinnye ( ami már legalább 1 napja be van hűtve)
- 1 nagyobb darab nektarin (behűtött)
- 1 db sárgabarack
- 2 marék szemezett piros ribizli (behűtött)
A fél sárgadinnye húsának úgy a 90%-át karalábévájóval szedjük ki egy tálba,ha lehet,akkor szép kis gömböket alakítsunk ki.A leve maradhat benne,vagy pedig a végén öntjük rá az egészre. A nektarint és a barackot meghámozzuk és felkockázzuk.A kivájt dinnye aljába teszünk egy marék ribizlit,majd erre a dinnyehús felét,a nektarint és a barackot.Kicsit összekeverjük.Ezután a maradék dinnyét is beletöltjük,majd a ribizlit is rápakoljuk.Szépen elrendezzük,hogy nagyjából lehessen látni minden gyümölcsöt.
Így, kicsit még hidegen azonnal tálaljuk.
Igazán üdítő vitaminbomba !
Jó étvágyat!
Hú...ez tényleg üdítő lehet! Imádom a sárgadinnyét:)
VálaszTörlésA sárgadinnyéset én is elfogadnám:)
VálaszTörlés