Keresés ebben a blogban

2012. június 23., szombat

Kánikula kehely

Ha valaki olyan gyümölcs imádó,mint én,akkor egy forró nyári délután tökéletesen beéri egy ilyen gyümölcskehellyel.Fagyi nélkül persze.(de fagyival is elkészíthetitek)
Én a gyümölcsöt mindig magában fogyasztom,mindenféle édesítő nélkül.
A másik kehelyből Petim kedvéért kihagytam a sárgadinnyét( mivel ő nem kedveli) és egy kis mogyorós csokival  szervíroztam neki nem kis örömére!:)


Kánikula kehely

Hozzávalók személyenként:

- fél sárga belű sárgadinnye ( ami már legalább 1 napja be van hűtve)
- 1 nagyobb darab nektarin (behűtött)
- 1 db sárgabarack 
- 2 marék szemezett piros ribizli (behűtött)

A fél sárgadinnye húsának úgy a 90%-át karalábévájóval szedjük ki egy tálba,ha lehet,akkor szép kis gömböket alakítsunk ki.A leve maradhat benne,vagy pedig a végén öntjük rá az egészre. A nektarint és a barackot meghámozzuk és felkockázzuk.A kivájt dinnye aljába teszünk egy marék ribizlit,majd erre a dinnyehús felét,a nektarint és  a barackot.Kicsit összekeverjük.Ezután a maradék dinnyét is beletöltjük,majd a ribizlit is rápakoljuk.Szépen elrendezzük,hogy nagyjából lehessen látni minden gyümölcsöt.
Így, kicsit még hidegen azonnal tálaljuk.

Igazán üdítő vitaminbomba !

Jó étvágyat!










2 megjegyzés:

  1. Hú...ez tényleg üdítő lehet! Imádom a sárgadinnyét:)

    VálaszTörlés
  2. A sárgadinnyéset én is elfogadnám:)

    VálaszTörlés