Keresés ebben a blogban

2012. július 13., péntek

Mediterrán töltött paprika

A Good Food magazin júniusi számában láttam egy receptet a fenti névvel,amin egy kicsit változtattam és elkészítettem a saját verziómat.Mivel fenyőmagot nem kaptam és a friss bazsalikomom is elfogyott,így azokat mással helyettesítettem.Ebédre és/vagy vacsorára kiváló!Fejenként 2-2 darab töltött paprika bőven elég!Köretnek vagy csak úgy magában,akár saláta gyanánt is szuper!Gyors, egészséges és isteni finom!
Mi konzerv tonhallal ettük.


Mediterrán töltött paprika

Hozzávalók 4 főre:

- 4 darab nagy piros húsú pritaminpaprika
- 2 dl kuszkusz
- 1 nagy marék pirított sótlan földimogyoró
- 250g feta sajt apróra vágva
- 1 nagy maréknyi fekete olajbogyó magozva és feldarabolva ( jelen esetben szír)
- 10-12 darab olajban eltett félig szárított paradicsom felkockázva ( jelen esetben török)-Hűha,ez magában is isteni finom!
- 1 db kisebb paradicsom felkockázva
- 1 nagy csipet morzsolt mentalevél

A paprikákat megmossuk és félbevágjuk úgy,hogy a szára legyen felfelé.5 perc alatt a mikróban,vagy előmelegített sütőben kicsit megpuhítjuk.Ezután egy tűzálló tálban elrendezzük.A kuszkuszt egy edénybe mérjük és kb. 5dl forrásban levő enyhén sós vízzel leforrázzuk,megkeverjük és 10 percre lefedjük.Utána villával átforgatjuk.Az összes hozzávalót feldaraboljuk és a kuszkusszal elkeverjük.A tölteléket jó púposra a paprikákba töltjük.A morzsolt mentával a végén szórjuk meg a töltött paprikákat és 10-15 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük.Melegen tálaljuk.A legjobb ha kézbe vesszük és úgy harapjuk!:)

Jó étvágyat!




Ma a hétvégi bevásárlás közben "kincsekre" leltem: 50%-os kedvezménnyel megvettem az Ínyenc magazin egyik tavalyi számát,ami hiányzott,és mellé volt még egy szám ingyen,ami már megvan,de jó ajándék lesz belőle! És rábukkantam egy inox vágó,szeletelő "szerszámra",amilyet nemrég az egyik főzőműsorban láttam. Emlékszem,hogy petrezselymet szeleteltek vele és mivel a kés elég vastag,így azon szállíthatjuk a felaprított fűszereket akár.A kés végén van egy mérő,15 centiméterig mér,így gondolom,hogy croissantok egyforma méretű szabására is jó lesz!De még sok minden másra is.Potom 600Ft-ért jutottam hozzá!





4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett a töltött paprikád. Gratula. A napokban én is készítettem hasonlót, ha van kedved nézd meg:
    http://eshobbychef.blogspot.hu/2012/07/baconba-tekert-toltott-paprika-es.html

    VálaszTörlés
  2. Azok a paprikák nagyon guszták, szívesen fogyasztanám, úgyanis imádom. Bár kuszkuszt még nem főztem soha, csak a húgom, de tetszik az ötlet.:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm!A kuszkusz nagy finom és könnyű,gyors elkészíteni!Arab ételek egyik alkotóeleme.

    VálaszTörlés
  4. Imádom az ilyesmiket! (csak ritkán készülnek nálam hasonlók, mert a férjem nem szereti)
    Nagyon szépen néznek ki - az ízük pedig hmm... fini lehet. :)

    VálaszTörlés