Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 10., péntek

Arab csirketál és padlizsánrelish

Különleges,de annál egyszerűbb,pompázatos ebéddel készültem mára. Sok zöldséggel,finom,egészséges hozzávalókkal.
A padlizsánnak most van szezonja, érdemes bevásárolni belőle,mert egyre olcsóbban hozzájuthatunk.A Padlizsánrelish kiváló kísérője ennek az ételnek,de önmagában,pirítóssal vagy magvas reformkenyérrel melegen is kiváló.


Arab csirketál és padlizsánrelish

Hozzávalók a csirkéhez:

- 6 darab nagyobb méretű pecsenye csirkecomb
- 5 darab nagyon hosszú és vastag sárgarépa
- 1 jókora darab cukkini
- olívaolaj
- 6 szem nagyobb darab keményebb szilva
- só,őrölt feketebors és egyiptomi marhahús fűszerkeverék ( én ezt a fűszerkeveréket még tavaly kaptam ajándékba)

Köret: 4 dl köles sós vízben puhára főzve,majd felaprított petrezselyemzölddel ízesítve.

A csirkecombokról eltávolítjuk a bőrét és a zsíros részeket.Mindkét oldalukat ízesítjük a fenti fűszerekkel.
A répákat megpucoljuk.Egy nagyobb méretű magas falú tepsit kiolajozunk és belevágjuk a répát ,majd a cukkinit is.1,5-2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk fel!Sózzuk és borsozzuk,majd rápakoljuk a befűszerezett csirkecombokat.Megpakoljuk a magjától eltávolított fél szilvadarabokat és alufóliával lefedjük.Sütőben 1 óráig sütjük lefedve,majd még 5-10 percig fólia nélkül pirítjuk a tetejét.
Kölessel és a relishsel tálaljuk!

Hozzávalók a Padlizsánrelishhez:

- 2 nagyobb méretű padlizsán
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 7gerezd fokhagyma
- 4 darab kisebb méretű paradicsom vagy 2 nagy méretű
- só, bors, őrölt római kömény
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld

A padlizsánokat meghámozzuk és felkockázzuk,majd sózzuk és 10 percig magára hagyjuk.10 perc után a levét felfogjuk és a padlizsánkockákat 20 percre egy jénaiban félig megsütjük.20 perc után hozzáadjuk az előzetesen felaprított hagymákat és a paradicsomot , majd így sütjük tovább 10 percig.Ezután az egészet egy mélyebb tálba öntjük,2-3 percig hagyjuk hűlni,majd kevés sót,borost és 1 mokkáskanál római köményt adunk hozzá.Ráöntjük az olajat és a citrom levét,majd ráaprítjuk a petrezselyemzöldet.Az egész mennyiség 80%-át robotgépben összeturmixoljuk,majd hozzáadjuk a maradékot is,és azt csak durván turmixoljuk hozzá.Tálba szedjük és a hús mellé tálaljuk.

Jó étvágyat!






Padlizsánrelish












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése