Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 12., vasárnap

Magvas reformkenyér

Hónapokkal ezelőtt kinéztem egy reform kenyér receptet a Príma Konyha márciusi számából,de csak most,a hét közepén készítettem el.Kis változtatással ugyan,de egész gyorsan elkészült.Csak össze kell keverni mindent,beleönteni a formába és mehet a sütőbe.Nagyon finom,reform,magvas,aszalt gyümölcsös,egészséges kenyér.Egy kevés még mindig van belőle,s a belseje még mindig puha.Kár lenne kihagyni,megéri a próbát!


Magvas reformkenyér

Hozzávalók 2 rúd kenyérhez:

- 22 dkg Graham liszt
- 7,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 70-75 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 evőkanál só
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 12 szem aszalt sárgabarack apróra vágva
- 7 dkg mazsola
- 7dkg durvára aprított pörkölt sótlan földimogyoró
- 3,5 dkg lenmag
- 18 dkg hántolt napraforgómag
- 5 dl kaukázusi kefir
- 6 dl langyos víz

Továbbá:

- 2 db püspökkenyér forma
- sütőpapír
- 2 marék hántolt napraforgómag
- 2 marék tisztított tökmag

A tészta összes hozzávalóját egy nagyobb, mély tálba kimérjük.A végén adjuk hozzá a kefirt és a langyos vizet.Jól elkeverjük és a sütőpapírral kibélelt formákba egyenlő arányban kanalazzuk.A tetejét lesimítjuk és az egyiket a napraforgómaggal szórjuk meg, a másikat pedig a tökmaggal.A magvakat kicsit nyomkodjuk bele a masszába.Előmelegített sütőben  kereken 50 percig sütjük.

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése