Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 6., hétfő

Lángos találomra

Ma 4 nagyobb darab lángost készítettem,csak úgy találomra mértem ki,és  szó szerint csak összedobtam.Ennek ellenére nagyon jól sikerült,igaz nem tökéletesek,bár most szemezek ezzel a lángos recepttel: Az igazi lángos 1957 óta . El fogom készíteni ezt is valamikor.De egy zabpelyhes lángos is tervbe van már véve...


Lángos találomra

Hozzávalók: találomra:) 4 főre

- kb. 60-70 dkg finomliszt
- 5 dkg friss élesztő
- 1 evőkanál étolaj
- 1,5 kiskanál só
- kb. 3dl tej
- kb. 5 púpozott evőkanál tejföl
- csipet cukor


A tejet és a tejfölt mikróban meglangyosítottam,majd belekevertem a cukrot,1 kiskanál lisztet és az élesztőt és meleg helyen 15-20 perc alatt felfuttattam.Kimértem a többi hozzávalót egy kelesztőtálba,hozzáadtam a felfutott élesztőt és lágy tésztává dolgoztam ki.A tálat lefedtem és a langyos,de kikapcsolt sütőbe tettem egy órára kelni.Amikor a duplájára kelt,4 darabba szedtem és lángos formára alakítottam.Forró étolajban mindkét oldalát szépre sütöttem.A feltét: tejföl és füstölt sajt.

Jó étvágyat!





Ma sikeresen túrtam megint,méghozzá konyhai cuccokat,nagyon-nagyon olcsón:

2 darab kék szélű tálkát,ami Görögországra emlékeztet,2 kisebbet kék virágosat és egy nagyon nagy angol cukortartót,belül kerámia,fa teteje van,minimum 2-3 kg cukor elfér benne-már csak az a kérdés,hogy fehér, barna vagy nádcukrot tegyek majd bele:)






2 megjegyzés:

  1. De jó! A lángos nagyon mutatós, én elkészítettem Nyammm receptjét , nagyon ízlett!:)Ha nem vagyok pofátlan hol túrtad ezeket a klassz konyhai dolgokat?

    VálaszTörlés
  2. Gyöngyösön túrtam,a kedvenc turimban,ismerős vagy a városban esetleg???
    MEgint szerencsém volt,mert nem mindig hoznak konyhai cuccokat,főleg ruha van,az is nagyon márkás,jó minőségű és olcsó.Pl.van már innen Nike rövidnadrágom 1500Ft-ért, S.Oliver szép nyári felsőm szintén ennyiért,H&M-es ruháim,és így tovább,pár éve fedeztem fel,de sajna csak nyáron van főleg időm bejárni,nagyon ritkán télen,az előző ősszel,télen és tavasszal egyszer sem jött össze,hogy bemenjek,idén is csak 3szor voltam,az is mind most nyáron,de kifogtam.Az itt vásárolt ruháim (a bolt kínálatának 80%-a vállfás) a legtartósabbak,szépek,egyediek,jó minőségűek.A ruháim 80-90%-a turis. Boltokban,butikokban az utóbbi években alig találok magamnak normális ruhát.Ebben a turiban lakberendezési és konyhai cuccok is vannak ritkán,ki kell fogni,minden hétfőn van új áru,nyitásra érdemes menni,van egy nagy polc,amire helyezik a tárgyakat,de van sok készségfejlesztő gyerekjáték is,ezt is tudtam már beszerezni itt a keresztfiunknak,és jó minőségű ágyneműk is szoktak lenni.Gyerekruha is van,férfiaknak is van választék.Szóval tökjó!.)

    VálaszTörlés