Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 5., vasárnap

Paradicsomos pulykaragu



Az előző hétvégén készítettem, keleties fűszerezéssel.Sárgarépás barna rizzsel tálaltam.Nagyon-nagyon finom lett!Érdemes kipróbálni akár bográcsban is,már akinek van ilyen lehetősége!

Paradicsomos pulykaragu

Hozzávalók: 

- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 darab lila sonkahagyma
- 3db édes paprika
- 2 db piros színű kápia paprika
- 2 db zöld kápia paprika
- 1 kg pulykahús( pl.pulykacombfilé felkockázva)
- só,bors, őrölt római kömény, kurkuma, oregano, bazsalikom, red csili paszta, cayenne bors,őrölt koriander
- 400g sűrített paradicsom
- 1 nagyobb méretű paradicsom
- 3-4 szem zöld kardamom
- egy fél padlizsán magtalanul felkockázva
- olívaolaj

A hagymákat felkockázzuk és olívaolajon megdinszteljük.Hozzáadjuk a felkockázott paprikákat és a feldarabolt paradicsomot.Ezt is megdinszteljük.Fűszerezzük ízlés szerint és belekeverjük a húst.Fehéredésig pirítjuk.Hozzáadjuk a padlizsánt,a  kardamomot és a sűrített paradicsomot,majd felöntjük annyi vízzel,hogy éppen ellepje.Felforraljuk,majd forrás után kb. 40-50percig addig főzzük,amíg a hús megpuhul.

( friss korianderrel tálalhatjuk )

Jó étvágyat!




2 megjegyzés:

  1. Jó szokásodhoz híven már megint finomat készítettél. Csak ez a sokféle fűszer nem üti-vágja egymást? Tudod, arra gondolok, hogy minden ételnek meg van a fűszere, hogy milyen fűszer való hozzá. Persze ízlés dolga, hogy ki mit tesz és mennyit bele. Lehet kísérletezni, kretívkodni. A lényeg, hogy ne nyomják el egymást, ne csak erőset érezzünk és semmi mást.

    VálaszTörlés
  2. Köszi!Nem ütik egymást a fűszerek,pont jó lett,kicsit indiai,keleties.Nekünk bejött!:)

    VálaszTörlés