Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 7., péntek

Garnélarák saláta minden földi jóval

Tegnap találtam ki ezt a salátát és ma elkészítettem.Eredetileg úgy terveztem,hogy pirított fenyőmaggal megszórom tálalás előtt,de teljesen kiment a fejemből.Biztosan jó helye lesz máshol majd!
Isteni finom,melengető friss salátát sikerült  megalkotnom nagyon gyorsan. Valódi ízbomba,már nagyon kellett így a hétvége előtt.Mindketten imádtuk és biztosan sokaknak  nagy favorit lesz!


Garnélarák saláta minden földi jóval

Hozzávalók 2 főre:

- 25-30 dkg garnélarák
- szezámolaj
- 5 nagy gerezd fokhagyma
- 1 citrom 
- 2 kisebb padlizsán
- 250ml sűrű natúr joghurt
- őrölt fekete bors
- őrölt római kömény
- 1 db avokádó
- 2 vastag szelet márványsajt
- 4-5 szem koktélparadicsom
- só
- 1-2 kanál felaprított petrezselyemzöld

A garnélákat 3 gerezd összepréselt fokhagymával, kevés szezámolajon 2-3 perc alatt rózsaszínre pirítjuk,majd kiszedjük egy tálba és fél citrom levét ráfacsarjuk.Melegen tartjuk.
A padlizsánokat megpucoljuk és felkockázzuk.A visszamaradt olajat felöntjük és ezen pirítjuk az előzőleg sózott padlizsánkockákat.Amíg pirulnak elkészítjük a joghurtos mártást,amivel megágyazunk a sült padlizsánoknak. Ehhez egy mélyebb tányér aljára szórunk ízlés szerint borsot és római köményt,2 gerezd összepréselt fokhagymát és fél citrom levét.Hozzáadjuk a joghurtot és jól elkeverjük.A kész sült padlizsánkockákat forrón rászedjük a joghurtos alapra és megpakoljuk a kész garnélákkal.Az avokádót felbontjuk és a belsejét kikanalazzuk,majd feldarabolva  a salátára rendezzük.A sajtot a közepére helyezzük és a félbevágott paradicsomokkal kirakjuk.Végezetül leheletnyit sózzuk és megszórjuk a petrezselyemmel.
Pompás meleg saláta friss zöldségekkel,kiváló ebédre ,de egy kétszemélyes,meghitt vacsora résztvevőit is kellőképpen elvarázsolja.Ha pedig van mellé egy kis jófajta borunk,akkor hát........................

Jó étvágyat!













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése