Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 22., szombat

Sütőtökös-mogyoróvajas-csirkés rizstészta saláta

A nyáron vett rizstésztámat kipróbáltam egy meleg,friss saláta kedvéért.Megint csak úgy kigondoltam valamit,s végül egy friss,csupa zöldség ebéd kerekedett belőle.A szokásos Padlizsán salátámmal kínáltam.
A keleti konyha ízvilága nagyon vonz,szívesen készítek és eszem kínait,indiait is.A mostani valami teljesen más,kicsit ez,kicsit az,a saláta pedig inkább arab jellegű.Vágytam egy olyan ebédre,amiben sok zöldség,kis csirkehús, sajt,mogyoró és fokhagyma is van.Persze rizstészta helyett bármilyen rizzsel is elkészíthetjük.



Sütőtökös-mogyoróvajas-csirkés rizstészta saláta

Hozzávalók kb. 5 főre:

- 1 kg sütőtök nyersen felkockázva
- 1 csomag-400g rizstészta ( rizsliszt és víz keveréke)
- 1 kg csirkemellfilé
- só,bors, oregano,bazsalikom,rozmaring keveréke a hús sütéshez
- 100g mozzarella
- 1 marék világos szezámmag
- 1 fej brokkoli
- 4-5 db sárgarépa felkockázva
- 1 db vastag cukkini felkockázva
- 4-5 darab friss céklalevél felaprítva
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- só,bors, kurkuma,őrölt chili, koriander keveréke a zöldségekhez
- 1 jó nagy evőkanál darabos földimogyoróvaj
- 3-4 dl víz
- olívaolaj

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk és a fenti fűszerkeverékkel mindkét oldalát ízesítjük. Olajjal kikent tepsibe tesszük és a rózsáira szedett brokkolival befedjük.Mozzarellát csipegetünk rá,kevés olajjal meglocsoljuk és fóliával lefedve 1 óra alatt készre sütjük.
A szezámmagot vastag falú,nagyobb méretű száraz edényben világosbarnára pirítjuk,majd kevés olívaolajjal felöntjük,hozzákeverjük a felkockázott sütőtököt és sárgarépát.2-3 percig pirítjuk,majd felöntjük a vízzel.Lefedve pároljuk kb. 10 percig,majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, a fűszereket , a cukkinit és puhára pároljuk.Ezután a felaprított céklaleveleket is belekeverjük,majd elzárjuk a gázt alatta és lefedjük.
A sós vízben kifőzött rizstésztához keverjük a zöldséges alapot,a csíkokra vágott készre sült brokkolis,sajtos csirkehúst és megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése