Keresés ebben a blogban

2012. október 21., vasárnap

Csirkehúsleves

Állítólag jó a felsőlégúti nyavajákra....
Ha én ilyen levest,illetve egyáltalán levest eszem,annak mindig oka van.Ha a fent említett problémák valamelyikével küzdök,akkor általában csak levest kívánok.Egyszerűen így vagyok összerakva.

Én ebben a receptben egy rettentő egyszerű módját választottam ennek.A megmaradt lé pedig nagyszerű alapleve lehet a Sütőtöklevesemnek ,de paellához,rizottóhoz,vagy curryhez is kiváló.Nyugodtan lefagyaszthatunk belőle,így egy csepp sem vész kárba.




Csirkehúsleves
Kriszta módra...


Hozzávalók:

- 1 csirke levesnek való részei-aprólékhúsok bőröstől
- 6-7 szál sárgarépa
- 3-4 szál petrezselyemgyökér
- 2 karalábé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 piros színű paprika
- 2-3 nagy marék gersli
- só,bors,pirospaprika, majoránna, zsálya, rozmaring, lestyán
- 1 csokor petrezselyemzöld összekötve esetleg

A sárgarépákat és a gyökereket megpucoljuk és hosszában negyedekre vágjuk.A karalábét megpucoljuk és felkockázzuk.A fokhagymát összetörjük.A vöröshagymát megpucoljuk és félbevágjuk. A paradicsomot és  a paprikát felkockázzuk.A gersli kivételével az összes hozzávalót egy mély edénybe pakoljuk és felöntjük vízzel.Ízlés szerint fűszerezzük.Forrás után tesszük bele  a gerslit,majd az egészet puhára főzzük.

Jó étvágyat!












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése