Keresés ebben a blogban

2012. november 1., csütörtök

Árpás -babos egytál ( Sólet- féleség)

Ezt a receptet és még egyet szeretnék közölni ma,mivel idén terveim szerint többnyire már csak karácsonyi ételeket és sütiket,desszerteket szeretnék posztolni.Novemberben én már az ünnepekre szoktam készülni,s ha minden jól megy,akkor ez idén sem lesz másképp.Ez a hónap remélem,hogy a mézesekről fog szólni,így-vagy úgy,de valamilyen formában biztos fogok készíteni,a mennyiséget illetően viszont jóval kevesebbet,mint tavaly.Persze ezt mindig megígérem magamnak,aztán a kifulladásig gyártok,s csodálkozok,hogy másra alig jut időm.Talán idén mértéktartóbb leszek...



Árpás -babos egytál ( Sólet- féleség)
4 főre

Hozzávalók:

- 50 dkg tarkabab
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg hántolt árpa( gersli)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál petrezselyem
- 4 szál sárgarépa
- 1 fej zellergumó
- kakukkfű
- só
- bors

Köret:

- személyenként 1-két szelet csirkemellfilé
- só
- bors
- magos francia mustár
- olívaolaj

A babot előző este áztassuk be bő vízbe.Másnap öntsük le róla  a vizet és bő vízben, a 2 félbevágott hagymával sóval, borssal ízesítve főzzük majdnem puhára. Az árpát mossuk meg,szűrjük le és enyhén sós vízben főzzük félpuhára.
Egy széles karimájú, nagy edényben hevítsünk olajat,futtassuk meg rajta az összepréselt fokhagymát,a  felkarikázott zöldségeket és pirítsuk pár percig. Öntsük hozzá a babot, valamint az árpát és sózzuk,majd fűszerezzük kakukkfűvel. Lassú tűzön főzzük készre,vagy a sütőben egy fedeles cserépedényben süssük készre.
A húst sózzuk,borsozzuk és minden oldalát kenjük be a magos mustárral.Olívaolajjal kikent tepsiben süssük készre. Nagyon finom a sólet mellé!

Jó étvágyat!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése