Keresés ebben a blogban

2012. november 1., csütörtök

Póréhagymás karfiolkrémleves kesudióval

Ez a recept is saját. Tömény karfiol,de igen jól érezhető benne a póré is. Elsőnek füstölt sajtot szántam a tetejére,de mégis valami látványosabb ropogtatnivaló mellett döntöttem és a kesudió pont jó volt erre a célra.Nagyon szeretem,legalább annyira mint a diót.Egyenlőre ezek még nem okoznak problémát,így óvatosan,de még fogyaszthatom.De jóóóó!:)




Póréhagymás karfiolkrémleves kesudióval

Hozzávalók:

- 2 közepes méretű sütőburgonya
- fél szál póréhagyma apróra felkockázva
- egy nagy fej karfiol
- só, fehérbors, szerecsendió, 6 db friss zsályalevél
- 1 kis pohár natúr joghurt

A tálaláshoz:

- póréhagymakarikák
- pörkölt kesudió

A burgonyát a felkockázott  póréval egy lábasban sós vízben puhára főzzük.A főzőléből szükségünk lesz később 6 dl-re. A karfiolt sós vízben nagyon puhára főzzük,majd a puha zöldségeket egy másik lábasban összeöntjük,fűszerezzük,összetörjük és a joghurttal együtt pürésítjük. Hozzákeverjük a 6 dl főzővizet és az egészet jól felforraljuk.
Melegen,a tetején póré karikákkal és kesudióval tálaljuk.

Jó étvágyat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése