Keresés ebben a blogban

2012. november 17., szombat

Ünnepi sütőtökös-tejszínes csirke curry

Karácsonyi illatú,indiai fűszerezésű csirke curry,saját elgondolás alapján készült.
Peti szerint díjat nyerhetnék vele.:) Isteni finom,tökéletes adventkor,de akár karácsonykor is.


Ünnepi sütőtökös-tejszínes csirke curry 

Hozzávalók:

- 1 kg csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 4 nagy gerezd fokhagyma
- 5 ek. kókuszolaj
- 1-1,3 kg sütőtökkocka ( fele Hokkaido tök,fele sonkatök)
- 15 dkg aszalt füge 
- 200ml 30%-os habtejszín
- 2,5 dl víz
- 1 marék kandírozott narancshéj apróra vágva
- 1 nagy narancs frissen facsart leve
- fűszerek: fél-fél kiskanál őrölt édes kömény, garam masala, őrölt chili őrölt koriander, kurkuma, curry, őrölt római kömény
- 2 kiskanál só
- 2 rúd fahéj
- 3 szem csillagánizs

Köret: Vajon párolt rizs pirított dióval és petrezselyemzölddel

A kókuszolajon a felkockázott vöröshagymát megpirítjuk,majd a felkockázott húst hozzáadjuk.Fehéredésig sütjük,majd hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát is. Fűszerezzük és a felkockázott sütőtököt is hozzákeverjük.Így sütjük 2-3  percig.Hozzáöntjük a narancslevet. Ezután a fahájrudakat és  a csillagánizst is rádobjuk,majd felöntjük vízzel. Majdnem puhára pároljuk félig fedve. Később hozzáadjuk a négyfelé vágott fügét és felöntjük a tejszínnel.Felforraljuk és készre,puhára pároljuk. Amikor elkészült,elzárjuk a gázt és megszórjuk a kandírozott naranccsal ,majd tálalásig lefedjük.
Diós-petrezselymes rizs körettel kínáljuk.

Jó étvágyat!













1 megjegyzés: