Keresés ebben a blogban

2012. november 18., vasárnap

Igazán házias mákos sajttorta almával

Találtam egy pompás sajttorta receptet a pont egy évvel ezelőtti NLK-ban.Kis változtatással készítettem el.Szinte már nem is édes,így akár egy főétel is lehet egy kiadós leves után.
Szerintem látszik rajta,hogy ez egy igazán házias készítés,bár nem lett márványos mindenhol,mégis felejthetetlen...


Igazán házias mákos sajttorta almával

Hozzávalók:

A tésztához:

- 20 dkg finomliszt
- 14 dkg vaj 
- 6 dkg porcukor
- 1 egész tojás

A töltelékhez:

- 40 dkg natúr krémsajt ( nálam mascarpone)
- 20 dkg tejföl
- 6 egész tojás
- 2 dkg keményítő
- 1 narancs reszelt héja
- kb. 5 dkg kandírozott narancshéj
- 20-25 dkg eritrit ( vagy 15 dkg cukor)
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 4 dkg darált mák
- 6 darab normál méretű alma

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és egy vajazott csatos tortaformába illesztjük úgy,hogy pereme is legyen. Amíg elkészítjük a tölteléket a hűtőben tároljuk.
A töltelékhez a krémsajtot a tejföllel, a keményítővel, a narancshéjjal, a cukorpótlóval és a gyömbérrel összekeverjük,majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük.A krémet megfelezzük és az egyik részbe belekeverjük a mákot.Az almákat meghámozzuk és kicsumázzuk.Cikkenként félig bevagdossuk és a tésztára helyezzük körben és középre. A kétféle krémből felváltva az almák köré kanalazzuk és a kandírozott narancshéj darabokból az almák közepébe szórunk. Előmelegített sütőben kb. 80 percig sütjük.Ha a széle nagyon sülne tegyünk rá sütőpapírt.Kihűlés után tegyük hűtőbe.Amikor egy kicsit megdermedt szépen szeletelhető.

Jó étvágyat!





2 megjegyzés: