Keresés ebben a blogban

2012. december 8., szombat

Édeskömény-alma krémleves fügével és dióval

Ennek a levesnek ott a helye a karácsonyi asztalon.Saját elgondolás alapján készítettem ma ebédre.Nagyon finom,reform krémleves.És nagyon egyszerűen elkészíthető!


Édeskömény-alma krémleves fügével és dióval

Hozzávalók:

- 2 darab édeskömény
- kb. 10 darab közepes méretű alma
- őrölt fahéj, őrölt gyömbér, 4-5 darab egész szegfűszeg
- 8 darab aszalt füge
- 1 marék pirított dióbél
- 2 kanál eritrit ( édesítő)

Az édesköményt felaprítjuk egy mély edénybe,majd hozzáadjuk a hámozott és felkockázott almát is.Annyi vízzel öntjük fel,amennyi majdnem ellepi és jó puhára főzzük.Fűszerezzük fahéjjal,gyömbérrel és botmixerrel pürésítjük.A fügéket negyedeljük és a krémleveshez adjuk a szegfűszeggel együtt.Egyet forralunk rajta és még forrón tálkákba szedjük. Mindegyik közepére teszünk a dióból.

Jó étvágyat!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése