Keresés ebben a blogban

2012. december 8., szombat

Fűszeres kacsamáj sütőtökös kölesrizottóval, sült körtével és kéksajttal

Tökéletes karácsonyi főétel,gyorsan elkészíthető ínyenc fogás.Isteni finom ám!
Végy mindenből egy kicsit a villádra és mennyei boldogságban lesz részed!:)


Fűszeres kacsamáj sütőtökös kölesrizottóval, sült körtével és kéksajttal
kb.5 főre

Hozzávalók:

- 1 kg pecsenyekacsamáj
- 2 ek. kacsazsír
- só,bors,pirospaprika, madras curry fűszerkeverék, cayenne bors
- 3 dl köles
- 1 kg apróra kockázott sütőtökhús ( sonkatök)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- fejenként 1-1 darab körte
- fejenként 1-1 szelet kéksajt

A sütőtököt a kölessel együtt 7 dl vízzel,sóval, cayenne borssal és a fokhagymával együtt puhára főzzük.Amikor elfőtte a levét a felaprított petrezselyemzölddel megszórjuk és lazán összekeverjük. Lefedve hagyjuk pihenni.A kacsamájat a kacsazsíron,sóval,borssal, curryvel és a pirospaprikával együtt készre sütjük,majd kiszedjük és melegen tartjuk.A maradék zsiradékon a meghámozott és félbevágott körtéket minden oldalról megpirítjuk.Melegen tálaljuk a sajttal együtt.

Jó étvágyat!













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése