Keresés ebben a blogban

2012. december 30., vasárnap

Foszlós marcipános-gyümölcsös kalács

Egy egyszerű ,foszlós kalácsot milyen egyszerűen feldobhatunk karácsony után megmaradt aszalvánnyal és egy kis marcipánnal.A formázással pedig nem kell bajlódni,mindjárt meglátjátok milyen egyszerű is az egész!


Foszlós marcipános-gyümölcsös kalács

Hozzávalók:

- 60 dkg sima liszt
- 4 dkg friss élesztő
- 2 tojássárgája
- 3 dl langyos tej
- 5 ek. Demerara nádcukor
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 ek. barna rum
- 1 mokkáskanál Bourbon vanília őrlemény
- csipet só

Töltelékhez:

- 10 dkg mazsola
- 10 dkg natúr marcipán felkockázva
- 10 dkg kandírozott citrusok

Az élesztőt cukros langyos tejben, 2 kanál liszttel együtt felfuttatjuk.A tészta többi hozzávalójával együtt  kézzel sima, hólyagos tésztává dagasztjuk. Letakarjuk és fél órán át huzatmentes,langyos helyen hagyjuk duplájára kelni.Ezután átgyúrjuk és közben belegyúrjuk a tölteléket is. Rúddá formázzuk és egy sütőpapírral bélelt, nagy méretű téglalap alakú vekniformába rakjuk. Letakarva fél órán át hagyjuk még kelni. Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.A teteje szép barna lesz és kongó hangot ad.A formában hagyjuk kihűlni.Recés késsel vágjuk fel!
Töltelék nélkül is készíthetjük,fonhatjuk is...

Jó étvágyat!









3 megjegyzés: