Keresés ebben a blogban

2013. január 26., szombat

Mágnás diós pite

A Mágnás diós pite az egyik kedvenc sütim.Mindig is rajongtam a diós sütikért,de ez a házi sárgabarack lekváros dióhabos csoda különösen kedves számomra...



Mágnás diós pite

Hozzávalók kb. 20 szelethez:

- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 22 dkg puha vaj ( valódi dán vaj )
- 10 dkg kristálycukor
- 1 egész tojás
- 1 citrom héja és leve
- 1 üveg ( 2,5-3 dl ) házi sárgabarack lekvár

A tetejére:

- 20 dkg Demerara nádcukor
- 3 egész tojás ( nagy méretűt használtam )
- 15 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- dióbél a díszítéshez

A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk és félretesszük.A 3 tojás sárgáját a nádcukorral habosra verjük.A tojások fehérjét a sóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.A diót a nádcukros masszába forgatjuk,majd hozzáadjuk apránként a keményre vert fehérjét is és laza mozdulatokkal simára keverjük.A tészta 2/3-ad részét enyhén lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk és vajazott,lisztezett tepsibe simítjuk.A lekvárral vastagon megkenjük,majd a diós habot egyenletesen elsimítjuk rajta.A maradék tésztából rudakat formálunk és a tészta tetejét berácsozzuk.Dióbéllel díszítjük és előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.

Jó étvágyat!













5 megjegyzés:

  1. Gyerekkorom és felnőttkorom nagy kedvence! Imádom, jó sok lekvárral! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Ezt az adagot kb. mekkora tepsiben sütötted?

    VálaszTörlés
  3. Hát nekem ez a tészta egy kezelhetelen nyúlós massza lett. Próbáltam hűteni, több lisztet adni hozzá...reménytelen. Nem tudom, mi lehetett a gond.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes...pedig olyan sokszor készítettük már a családban,nekünk nem volt gondunk vele. Mennyi lisztet adtál hozzá?

      Törlés