Keresés ebben a blogban

2013. január 26., szombat

Rakott hajdinás kelbatyuk Meleg sárgarépa salátával

Rendkívül finom ebéd volt a mai...
A kelbatyuk ötletét egy újságban olvastam,de szinte minden ponton átalakítottam, így egy teljesen új,saját étel készült belőle.A sárgarépa saláta pedig az idei téli Stahl magazinból való.Készítettem már korábban is fetasajttal.Tényleg melegen a legjobb!És jól harmonizál a rakott kelbatyukkal.Beleszerettem...


Rakott hajdinás kelbatyuk Meleg sárgarépa salátával
kb. 6 főre

Hozzávalók a kelbatyukhoz:

- kb. 22-24 darab szép nagy kelkáposztalevél
- 20 dkg hajdina
- 50-60 dkg darált csirkemellfilé
- 25 dkg juhtúró
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- só, őrölt kömény, őrölt római kömény, garam masala fűszerkeverék, bors, őrölt chili
- 2 dl natúr joghurt
- 10 dkg füstölt sajt
- olívaolaj

Hozzávalók a Sárgarépa salátához:

- 1 kg sárgarépa
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl frissen facsart citromlé
- 1,5 kanál akácméz
- fél kiskanál őrölt fahéj
- fél kiskanál cayenne bors
- 1 kiskanál őrölt római kömény
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld felaprítva

A káposztaleveleket enyhén sós,lobogó forrásban lévő vízbe tesszük pár percre ,majd óvatosan kiszedjük és hagyjuk pihenni.A hajdinát egy evőkanál olívaolajon 2 percig pirítjuk,majd hozzáadjuk a darált húst,az áttört fokhagymát és a felkockázott hagymákat,valamint a fűszereket is.Pár percig állandó kevés mellett pirítjuk.Felöntjük 1,5 liter vízzel és 30 percig főzzük,majd elzárjuk és hagyjuk 30 percig fedő alatt puhulni,hogy beszívja a vizet.A tölteléket a káposztalevelekbe töltjük és egy kiolajozott tűzálló tepsibe pakoljuk egymás mellé szorosan a batyukat.Amikor megtelt a tepsi,a juhtúrót a tetejére tördeljük,majd meglocsoljuk a joghurttal és megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.20 percre előmelegített sütőbe tesszük.Nem kell lefedni! Melegen tálaljuk!
A salátához a répát megpucoljuk és felkarikázzuk.A félbevágott fokhagymákkal együtt sós vízben puhára főzzük.A petrezselyemzöldet felaprítjuk és félretesszük.A többi hozzávalót jól elkeverjük egymással és a forrón kiszedett sárgarépát megöntözzük vele. Megszórjuk a  petrezselyemmel és összeforgatjuk.A kelbatyuk mellé melegen tálaljuk!

Jó étvágyat!


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése