Keresés ebben a blogban

2013. január 25., péntek

Vajas-sós teasütik

Ez a sós teasüti recept több helyen is megtalálható az interneten.Szerintem sokkal finomabb mint a bolti változata,de annyiban megegyeznek,hogy nagyon nehéz nekik ellenállni...
Könnyű elkészíteni,nagyon finom,omlós tészta és fantáziánk szerint díszíthetjük a tetejét.Nekem személy szerint a sajtos és a napraforgómagos ízlett a legjobban.Bármilyen alkalomra kiváló,de hétköznapi nassként is klassz!Sokak kedvence lehet!



Vajas-sós teasütik

Hozzávalók:

- 25 dkg hideg vaj ( valódi vaj )nálam: Lurpak
- 40 dkg finomliszt
- bő 1 dl habtejszín
-2 tojássárgája
- 1 kiskanál tengeri só

A tetejére:

-1 db felvert tojássárgája
- reszelt sajt
- napraforgómag
- szemes mák
- lenmag
- szezámmag

A hideg vajat lereszeljük és a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk.Egy ujjnyi vastagra kinyújtjuk és egy tálcára tesszük.20-30 percre a fagyasztóban pihentetjük.Ezután kivesszük és egyforma kis téglalapokra vágjuk egy éles kés segítségével.Sütőpapíros tepsibe helyezzük,lehet közel egymáshoz,mert el fog férni sütés közben is. A tetejüket átkenjük a felvert tojássárgájával és megszórjuk a magvakkal, a mákkal  és  a reszelt sajttal.Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.Addig amíg az alja vékony csíkban egy kis barna színt kap.A sütőlemezen hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat!






5 megjegyzés:

  1. Jól néznek ki a különféle magvakkal! Sütőpor sem kell bele, vagy semmiféle növelő szer?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszták, szép egyformák lettek! A müzliszeleted is nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm!
    Nem kell bele sem sütőpor,sem más térfogatnövelő.

    VálaszTörlés
  4. Biztos hogy sokkal jobb mint a bolti! Szerinted kb. meddig áll el? Mert ideális vendégváró lenne, csak nem tudom mennyivel korábban lehetne megsütni.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem 3-4 napig is eláll,én így gondolom,de a legjobb másnap fogyasztani.Jól záródód fém -vagy műanyagdobozban tárold!

    VálaszTörlés