Keresés ebben a blogban

2013. február 13., szerda

Gesztenyés-meggyes muffinok ( paleo )

Ez a recept saját találmányom,liszt-cukor-és laktózmentes.Paleo süti és nagyon finom.Megéri kipróbálni,de nem csak paleosoknak!
Tapasztalatom szerint sütés után egy nappal sokkal finomabb,talán mert addigra szépen összeérnek benne az ízek.
Van háromféle muffin sütőm: egy 12 darabos normál muffin sütő,egy 24 darabos mini muffin sütő és egy 12 darabos szív alakú muffin/süti sütő.A szív alakút ezen alkalomból próbáltam ki.Nehezebb volt kivenni belőle a formákat,mivel abban nem volt muffinkapszli.Szív alakú kapszlikat még nem láttam,és ti ?


Gesztenyés-meggyes muffinok ( paleo )

Hozzávalók 12 darab normál muffinhoz és 12 darab szív alakú muffinhoz:

- 175 g puha kókuszzsír
- 225g eritrit
- fél kiskanál Bourbon vaníliaőrlemény
- 2 db nagy méretű tojás
- 225g gesztenyeliszt
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- kb. 6-7 ek. kókusztej ( házi vagy bolti )
- 2 nagy marék magozott meggy
- dióbél a tetejére
( + esetleg 1 kanál barna rum )

A puha kókuszzsírt az eritrittel,a vaníliával és a fahéjjal elkeverjük.Elektromos habverővel a tojásokat egyenként hozzákeverjük és habosra verjük.Hozzáöntjük a rumot ( nem kötelező ! )és a gesztenyelisztet,majd a kókusztejet adagoljuk és sima tésztává keverjük ki.A meggyet is belekeverjük,majd muffinkapszlikkal kibélelt muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk.A tetejét dióbéllel megszórjuk.Ha szív alakú formában is sütünk,akkor azt olvasztott kókuszzsírral kenjük ki. Addig sütjük,amíg a közepébe szúrt hurkapálcára már nem ragad a tészta.De vigyázzunk nehogy megégjen a széle!Hűlés közben még szilárdulni fog.Hidegen másnap a legfinomabb!Ha nem lenne elég édes,egy kevés xilittel vagy eritrittel elrakott meggydzsemet kínálhatunk mellé.A tésztája olyan belülről,mint a gesztenyepüré.

Jó étvágyat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése