Keresés ebben a blogban

2013. június 16., vasárnap

Garnéla Paella

Egy spanyol paellában minden van,sokféle finomság,ízek és színek találkozása. Többféle recept létezik,én is posztoltam már ,viszont most egy garnélásat mesélek el... Saját verzió,nem egy szokványos paella recept.


Garnéla Paella

Hozzávalók:

- 2 x10 dkg valódi vaj
- 1 nagy darab kínai kel felaprítva
- 1 csokor medvehagyma megszeletelve
- só
- 3-4 dl hosszúszemű rizs
- 1 csipet sáfrány
- 1,3 liter forróvíz benne :curry, koriander,római kömény,kurkuma - ízlés szerinti mennyiségben
- 2 darab paradicsom felkockázva
- 1 nagy darab piros kaliforniai paprika felcsíkozva
- 1 nagy darab sárga kaliforniai paprika felcsíkozva
- 500g király garnélarák egészben
- 1 ujjnyi gyömbér megpucolva és felcsíkozva
- 1 fej fokhagyma
- 1 piros csili paprika
- 1 citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 7 levél friss menta
- 5 dkg fenyőmag pirítva

10 dkg vajon a felaprított kínai kelt és a medvehagymát megdinszteljük és ízlés szerint sózzuk.A rizst hozzáadjuk és pár percig pirítjuk.Felöntjük a fűszeres forró vízzel és a sáfránnyal fűszerezzük.
Amikor már majdnem készre főtt a rizs,hozzáadjuk a 2féle felcsíkozott paprikát és puhára pároljuk.
A maradék 10 dkg vajon egy serpenyőben a felcsíkozott gyömbért megpirítjuk,majd hozzáadjuk a garnélákat.Fokhagymával és a felaprított csilivel fűszerezzük.Mindkét oldalát megpirítjuk,majd amikor már szép rózsaszín mindenhol,elzárjuk alatta a gázt ( 2-4perc alatt kész van) és meglocsoljuk a citrommal.A felaprított petrezselyemmel megszórjuk és a kész zöldséges rizshez adjuk.Megszórjuk felaprított mentával és a pirított fenyőmaggal.Azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!







1 megjegyzés: