Keresés ebben a blogban

2013. július 27., szombat

Indiai hal curry pekándiós kókuszszósszal

A következő hal curry is saját szerzeményem.Már tudjátok, totálisan belezúgtam az indiai ételekbe. :) Rajongok az indiai fűszerekért,ha pedig rábukkanok egy jóféle fűszerkeverékre,akkor beindul a fantáziám. :)
Évente egyszer a Szép Kis Indiában szoktam beszerezni néhány hozzávalót.
Isteni finom lett!


Indiai hal curry pekándiós kókuszszósszal 
4 főre

Hozzávalók:

- 1 kg afrikai harcsafilé vagy vajhal felkockázva
- só
- kurkuma
- 2 kanál Fish Curry Masala fűszerkeverék ( koriander, chili, kurkuma, római kömény, görögszéna levél, só, feketebors, ajowan, szárított mangó, gyömbér, mustár, lencse, szegfűszeg, szerecsendió, fahéj, kömény, kardamom, szerecsendió virág, asafoetida)
- 2 kanál kókuszzsír
- 4 dl kókusztejszín
- 4 dl víz
- 2 fej lila fejű újhagyma felkockázva
- 4 nagy gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 csipet őrölt chili
- petrezselyemzöld vagy koriander felaprítva
-1 marék pekándió

A körethez:

- 2 csésze basmati rizs
- só
- víz
- 1 citrom reszelt héja
- petrezselyemzöld vagy koriander

A salátához:

- lilahagyma
- uborka
- citrom
- paradicsom
- petrezselyemzöld vagy koriander

A felkockázott halfiléket a hagymával együtt a kókuszzsíron,fűszerezve elkezdjük pirítani.Felöntjük a vízzel és addig pároljuk,amíg a víz elfő.Ezután a kókusztejjel öntjük fel,majd a fokhagymát összetörve hozzákeverjük,chilivel fűszerezzük és amikor kezd besűrűsödni,akkor a citrom levét is hozzáadjuk.A pekándiót belekeverjük és egyet rottyantunk rajta.Elzárjuk a gázt és friss korianderrel vagy petrezselyemmel megszórjuk.Azonnal tálaljuk.

A rizst sós vízben készre főzzük. A citrom héját belereszeljük és korianderrel vagy petrezselyemmel díszítjük.
A curryt a rizzsel és a salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése