Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 25., szerda

Paella

Mondtam már,hogy imádom a Paellát? Talán csak nem elégszer...Tényleg nem tudom megunni,többféleképpen is készítem.Ez most egy halas paella,amelyet a spanyol zászló színeiben próbáltam elkészíteni,de a petrezselymet nem tudtam kihagyni belőle,így a zöld szín is belekerült az ételbe.És persze ez cseppet sem rontott rajta szerintem...
Olyan egytálétel ez,amit gyorsan elkészíthetünk akár hétköznap is.Egy ilyen adaggal egy 4 tagú család igencsak jól tud lakni.


Paella 

Hozzávalók kb. 4 főre:

- 1 kg fehér húsú halfilé ( pl.harcsa )
- olívaolaj
- só,bors, édes nemes fűszerpaprika, darált pirospaprika, csilipehely- ízlés szerint
-1 lime héja és leve
- 1 csokor nagyon apróra aprított petrezselyemzöld
- 1 csokor újhagyma
- 1 nagy fej fokhagyma minden gerezdjével együtt
- 50 dkg hosszú szemű rizs
- 1 liter csirkehúsleves alaplé
- 1 kiskanál paella fűszerkeverék
- csipetnyi sáfrány
- 10 darab paradicsom és 2 darab sárga színű paprika összeturmixolva

Kb. 1 dl olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott újhagymát ( a zöld részével együtt ) és az összezúzott fokhagyma gerezdeket. Sózzuk,majd ízesítjük fűszerpaprikával,darált paprikával és csilipehellyel.Hozzáadjuk a rizst és 2 percig dinszteljük.Ezután felöntjük a levessel.Hozzákeverjük a paella fűszerkeveréket és a sáfrányt is.Felforraljuk,majd a paradicsomos turmixszal felöntjük.Addig főzzük,amíg a levet beszívja a rizs.Közben elkészítjük a halat.Ehhez a harcsát kb. 5 cm hosszú darabokra vágjuk,minden oldalát sózzuk és fűszerezzük paprikával,valamint borssal.Olívaolajon minden oldalát megsütjük,majd a lime héját ráreszeljük és rácsurgatjuk a levét.A halfalatokat a majdnem kész rizsbe tesszük és így együtt pároljuk tovább,amíg elkészül.Az alja egy kicsit karamellizálódik, amitől csak finomabb lesz. A petrezselymet a végén szórjuk rá.Melegen kínáljuk!

Jó étvágyat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése