Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 7., szombat

Triplán banános paleo kenyér és Triplán kókuszos paleo kenyér

Go Paleo! :)
Majdnem 100%-ban paleo étrendet követem már.Sütikben mindenképpen.Ahogy azt már korábban is posztoltam,nagyon ritkán eszem édeset,ha mégis,akkor paleo,avagy mindenmentes desszerteket,sütiket.
Újabban egyre inkább érdekelnek a formabontó,nem  megszokott desszertek,s a meglévőkbe is szeretek egy kis rafinériát csempészni és azzal kicsit egyedivé tenni.De teljesen új recepteken is töröm a fejem továbbra is.
Most két blogger receptjéből indultam ki : az egyik Orsi Paleo kókuszos kenyér receptje , a másik pedig Anita Paleo banánkenyér receptje volt.Mindkettőt feldobtam valamivel.A kókuszoshoz paleo csokis kókuszkrémet készítettem és hogy triplán kókuszos legyen a végén még megszórtam kókuszreszelékkel.A banánoshoz pedig a héten már készített paleo "csokipudingot" adtam,valamint banánkarikákat,így ez triplán banános lett.És az alapreceptnél annyit adtam még hozzá,hogy selyemfűmézet,méghozzá 2 kanállal kevertem bele a tésztába,valamint sütés előtt a formába simított tésztát megszórtam mandulaszirommal.

Az alapreceptekért kattintsatok a linkekre,vagy ide:

A krémek receptjeit pedig lentebb írom:


Paleo "csokipuding" a Paleo banánkenyérre:

- 3 banán
- 1 nagy evőkanál holland kakaópor
- 1 evőkanál xukor

Az egészet összeturmixoljuk és a hűtőben pihentetjük 1 órán át.A szeletekre csurgatunk a pudingból és banánkarikákkal díszítjük.

Kókuszos csokikrém a Kókuszos paleo kenyérre:

- 3 dl Cocomas kókuszkrém / kókusztejszín
- 1 nagy evőkanál xukor
- 10dkg paleo étcsoki ( innen van: http://www.paleoshop.hu/  )

A kókuszkrémet az édesítővel együtt felforraljuk.Egy tálba tördeljük a csokit és a forró kókuszkrémmel leöntjük.Gyors mozdulatokkal simára keverjük.Megvárjuk még szoba-hőmérsékletű lesz,majd legalább egy órán át a hűtőben hagyjuk kicsit szilárdulni.A szeletek tetejére halmozunk a krémből,majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Jó étvágyat!











2 megjegyzés:

  1. Hát ez most nem annyira étvágygerjesztő, elég származnak tűnik, bocsi.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen! Egyáltalán nem száraz,ki kell próbálni! :D Ennyi.

    VálaszTörlés