Keresés ebben a blogban

2013. október 27., vasárnap

Nyers vega Brownie torta

Egyszer volt,hol nem volt,volt egyszer egy születésnap..., az enyém.És még sok minden más.Nehéz időszakok váltakoztak..., közben elmúlt a nyár,és lassan az ősznek is vége.Már karácsonyi hangulat lengi be a levegőt néha erre-arra.
Régen jelentkeztem már,de igyekszem bepótolni a lemaradásomat.Azért készültek finom paleo és hagyományos,de egészséges ételek,valamint desszertek is.

Most egy nyers,vega torta receptjét mutatom be.A Vidék íze gasztromagazin októberi számában találtam rá ( 2013.októberi szám,45.old.) a Mannatural Ételmanufaktúra bemutatkozója mellett.Bizony,Ők azok,jártunk náluk a nyáron.Kóstoltunk,ízlelgettünk,ismerkedtünk.Az egyik isteni finom tortájuk receptjét megosztották a magazinban.Kipróbáltam,bár akkor nem igen voltam jó formában,de a végeredmény mégis egy isteni finom torta lett.Csupa csoki,pedig köze nincs a csokihoz.Egy nagyon kis vékony szelet bőven elég egyszerre ebből a csodából.
Nem lett olyan szép,mint a magazinban,s az enyém -talán a fényviszonyok miatt (is)- sötétebb lett,mégis nagyon gyorsan elfogyott.A kókuszolaj pedig néhány helyen kicsapódott,és ettől lett márványos a teteje.
Jöjjön az én változatom!
Pompás torta recept 5 hozzávalóból és még sütni sem kell:



Nyers vega Brownie torta

Hozzávalók:

- 25 dkg magozott datolya ( nem cukrozott )-nálam királydatolya
- 5 ek. holland kakaópor
- 1,7 dl kókuszolaj
- 4 dkg kókuszreszelék
- szőlő a díszítéshez

A kókuszreszeléket 30g felaprított datolyával összekeverjük.Összegyúrjuk és egy kicsi,kb. 18 cm átmérőjű kerek tortaforma aljába nyomjuk.A maradék datolyát a kakaóval és a kókuszolajjal összeturmixoljuk.A krémet a formába öntjük és elsimítjuk a tetejét.Gyümölccsel kirakjuk a tetejét és hűtőbe tesszük egy éjszakára.Szeletelés előtt pihentessük szobahőmérsékleten kb. fél órát.

Jó étvágyat!






3 megjegyzés:

  1. lemértem mindent és a recept szerint jártam el. sajnos a krém csak akkor állt össze, amikor vizet raktam hozzá... a datolya sehogy sem akart az olajjal összekeveredni, egy órát kínlódtam vele, és mindent összemaszatoltam. botmixerrel és normál turmixgéppel sem működött. vízzel viszont nagyon szép krémmé alakult az elegy, most a hűtőben van, kiváncsi vagyok mi lesz belőle. a krém mindenesetre isteni finom, még cukorral sem lenne jobb. sőt, állítom, hogy még a nátrium glutamát sem tudna rajta már dobni, annyira jó! :) neked ment víz nélkül??? milyen gépet használsz? vagy mit ronthattam el? üdv

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nehezen állt össze, de víz nem kellett hozzá. Bosch aprító gépem van.

    VálaszTörlés