A következő torta is két Skorpiónak készült: a páromnak ( nov.7.) és az édesanyámnak ( nov.15.).
Nyáron már készítettem nyers tortát és azóta nyers-vega desszerteket, most pedig egy teljesen nyers-vega tortát alkottam.Mivel nagyon szeretem a flódnit,de az eredeti recept szerint elkészítve már nem fogyaszthatom,így- és azért mert Anyukám is hasonlóan kell étkezzen,no és a párom is nagyon szereti a nyers vega ételeket-, ezt a tortát készítettem el flódni stílusban.Nagy örömömre nem csak nekik,nekem,de másoknak is nagyon ízlett.
Nagyon egészséges,tej-, cukor-, tojás-és gluténmentes.Csakis az alkotja,amit itt a receptben láthattok!Aki pedig nem hiszi,hát próbálja ki! :) Nem fog csalódni!
Nyers vega Flódni torta
A hozzávalóknál pontos adagokat nem jelölök meg.
Az alaphoz:
- darált dió
- magozott cukormentes datolya feldarabolva
- víz
- kevés lenmagpehely
- őrölt fahéj
- őrölt Bourbon vanília
Az egészet összeturmixoljuk és a kenhető,de nem híg masszát egy csatos tortaforma aljára simítjuk.
A töltelékhez:
- reszelt alma kb. 10darab nagyobb méretű
- 2 ek. útifűmaghéj
- őrölt fahéj
Az egészet elkeverjük és az alapra simítjuk.
A fedő réteghez:
- darált mák
- magozott cukormentes datolya feldarabolva
- víz
Az egészet összeturmixolni és a töltelék tetejére simítani.
A tetejére:
- banán
- fahéj
- magozott cukormentes datolya feldarabolva
Az egészet összeturmixoljuk.Ne legyen híg!A tetejére kenjük.Betesszük a hűtőbe pár órára.
A díszítéshez:
- kevés banán
- magozott cukormentes datolya feldarabolva
- karobpor vagy holland kakaópor
Az egészet összeturmixoljuk és 2 órára a hűtőbe tesszük.Később,amikor már szilárdabb,csillagcsőrös nyomózsákba tesszük és azzal díszítjük.
Egy éjszakát vagy egy teljes napot hagyjuk a hűtőben pihenni.
Dióval díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése