Keresés ebben a blogban

2013. december 22., vasárnap

Lazac mustárszószban édesburgonyával

A Tv Paprika magazinban láttam egy lazac receptet és az alapján elindulva alkottam meg ezt  a nagyon finom ünnepi főételt.


Lazac mustárszószban édesburgonyával

Hozzávalók kb. 3 főre:

- 1 kg lazacfilé
- 1 fej édeskömény feldarabolva
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál kurkuma
- 1 kiskanál cayenne bors + az édesburgonyához
- 2 evőkanál magos dijoni mustár
- 4 ek.olívaolaj
- fél kiskanál őrölt római kömény
- fél kiskanál őrölt édeskömény
- egy nagy csipet szárított chili összemorzsolva

A körethez:

- 2 nagy darab édesburgonya felszeletelve
- só
- cayenne bors
- olívaolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld

A lazacfiléket feldaraboljuk és a só, a kurkuma és cayenne bors keverékének felével megszórjuk.A maradék fűszerkeverékhez adjuk a mustárt,a római köményt,a chilit és az őrölt édesköményt,valamint 2 dl vizet.Simára keverjük.A feldarabolt édesköményt olívaolajon elkezdjük dinsztelni,majd felöntjük a mustáros keverékkel.A lazacot ekkor tesszük bele és hagyjuk,hogy az egyik oldala megpuhuljon, majd fordítsuk meg.Gyorsan elkészül.Amikor könnyen átszúrható,akkor már készen van.
A körethez a feldarabolt édesburgonyát sütőpapíros tepsibe tesszük,sózzuk és cayenne borsot is szórunk rá.Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és puhára sütjük.Amikor készen van, megszórjuk felaprított petrezselyemmel.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése