Mézes-mandulás csirke Karamellizált kelbimbós gombaraguval
Hozzávalók kb.6 főre (fejenként 2 szelet hússal számolva)
- 1,5 kg csirkemellfilé
A mázhoz:
- 4 ek.méz
- 2 ek.prosecco
- durvára aprított szárított chili, feketebors, cayenne bors, só,őrölt római kömény
- fél narancs leve
- 1 ek.balzsamecet
- 2 ek. olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
A forgatáshoz :
- 4-5 ek.darált dió
- 1 nagy marék szeletelt mandula felaprítva
- 1 csokor petrezselyemzöld
A raguhoz:
- 1 szál póréhagyma
- olívaolaj
- 1 ek.xillit
- 1 marék mazsola
- 8 fej csiperke gomba felaprítva
- fél narancs húsa
- 3-4 marék kelbimbó sós vízben puhára főzve
- só, paprika,bors
- prosecco
A tálaláshoz: fél marék pirított mandulaszirom
Köret: basmati rizs
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk.A máz hozzávalóit simára keverjük és a csirkemellek mindkét oldalát bekenjük vele.Egy tepsibe sorakoztatjuk és a tetejét megszórjuk a darált dió,a mandula és a petrezselyem keverékével.Lefedve fél órán át sütjük,majd még kb. 20 percig fedés nélkül.
A raguhoz a pórét felkarikázzuk és kevés olajon elkezdjük dinsztelni.Hozzáadjuk az édesítőt és a mazsolát,karamellizáljuk. A többi hozzávalót is belekeverjük,majd lefedve késre pároljuk.A legvégén szórjuk meg a pirított mandulával.Basmati rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése