Keresés ebben a blogban

2013. december 21., szombat

Paleo isler

Nagyon megörültem ennek a receptnek,amikor Orsi oldalán olvastam.Nagyon szeretem az islert és régóta szerettem volna paleo formában is elkészíteni.Tervbe volt vége és ez a recept kapóra jött.Kicsit változtattam rajta,méghozzá a tölteléken és a csokimázon,valamint dupla adagot készítettem.
A végeredmény egy isteni finom sütemény lett,ami még a hagyományos islernél is sokkal finomabb,ízletesebb.Szerelem első ízlelésre...,nem tehetek róla.


Paleo isler

Hozzávalók kb. 28 darab islerhez:

- 300g darált mandula
- 140g kókuszliszt
- 60g őrölt vagy nagyon apró kókuszreszelék
- nagy csipet Himalája só
- 200g kókuszolaj
- 4 db M-es tojás
- 1 ek.méz
- 1 ek.xukor
- fél kiskanál Bourbon vaníliapor
- 2 narancs reszelt héja

A töltelékhez:

- házi, nyírfacukorral készített mentás sárgabaracklekvár

A csokiglazúrhoz:

- 200g 85%-os étcsokoládé
- 200g Cocomas kókusztejszín
- 1 kanál rum
- kb. 2dl kókuszolaj

A díszítéshez:

- mandulaszirom

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk,majd folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük 30percig.A tésztát négyfelé osztjuk és sütőpapírra teszünk egy darabot.Kézzel lelapogatjuk,majd nyújtófával kinyújtjuk.Ha ragadna,egy kevés mandulalisztet szórunk rá.Pogácsaszaggatóval egyforma köröket szaggatunk ki a tésztából és óvatosan,hogy ne szakadjon el a tészta, sütőpapíros tepsibe tesszük.Előmelegített sütőben addig sütjük,amíg a széle aranybarna lesz.Amikor kihűlt,egy-egy darabot összeragasztunk a lekvárral.Nem baj,ha kicsorog a lapok közül,annál rusztikusabb lesz.
A csokiglazúrhoz a csokoládét apró darabokra törjük.A tejszínt felforraljuk és a többi hozzávalóra öntjük.Gyorsan simára keverjük és egy kanál segítségével a csokiglazúrt a süteményekre öntjük.A közepére mandulaszirmokat teszünk.
Hűvös helyen hagyjuk,hogy a glazúr megszilárduljon rajta.

Jó étvágyat!






7 megjegyzés:

  1. Hát mennyei lehet! Áldott, Békés Karácsonyt kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az bizony! Köszönöm szépen!Viszont kívánok én is Nagyon Boldog Karácsonyt!

      Törlés
  2. Kedves Kriszta! Megkérdezhetem hogy hogy fokos sütőben és hány percig sütötted? A hagyományos islert 200 fokon 10 percig kell sütni, de itt elbizonytalanodtam hogy mit is jelent amit írtál: "Előmelegített sütőben addig sütjük,amíg a széle aranybarna lesz"

    Üdözlettel: Éva

    VálaszTörlés
  3. Nekem MORA alapsütőm van,ott a 2-3 -as fokozaton szoktam és nem nézek időt,de kb.5-8 perc talán.... :)

    VálaszTörlés
  4. Megcsinaltam...😁 isteni lett 😉

    VálaszTörlés
  5. Megcsinaltam 😁 isteni finom 😉

    VálaszTörlés