Keresés ebben a blogban

2014. január 26., vasárnap

Marcipános és meggyes bukták

Nem palozóknak,hanem a hagyományos ízek kedvelőinek...


Marcipános és meggyes bukták

Hozzávalók 22 darabhoz:

- 4,5 -5 dl langyos tej
- 3 tojássárgája
- 1 kiskanál só
- 130g olvasztott vaj
- 80 dkg kalácsliszt + amennyit felvesz a tészta
- 5 dkg friss élesztő
- 8 evőkanál cukor

A töltelékhez:

- 400g marcipán
- kemény állagú fahéjas meggydzsem

A kenéshez:

- 2 tojássárgája

A marcipános tetejére: 

- mandulaszirom

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd a tészta hozzávalóból sima tésztát dagasztunk.Lefedve meleg helyen 50 percig kelesztjük.Ezután enyhén lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk.22 kockára vágjuk. 8 kockába a hasábokra vágott marcipánt tekerjük,a többibe pedig a dzsemből teszünk.Sütőpapíros tepsibe helyezzük egymás mellé.Konyharuhával lefedve meleg helyen hagyjuk még 20 percig kelni.Ezután a megkenjük a felvert tojássárgájával.A marcipánosok tetejét megszórjuk mandulaszirommal. 
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!




2 megjegyzés:

  1. Remek lehet, marcipánost még nem is ettem, kipróbálom, milyen lehet, köszi a receptet!!

    VálaszTörlés
  2. Kérek szépen egy ilyen finomságot! :)
    Ha jobban belegondolok ... kettőt! :)

    VálaszTörlés