Keresés ebben a blogban

2014. február 15., szombat

Gombás-zöldséges pulykaragu




Gombás-zöldséges pulykaragu

Hozzávalók 4 főre:

- 1 kg pulykamedallion felcsíkozva
- 1 marék szezámmag
- 3 evőkanál kókuszolaj
- őrölt fekete bors, cayenne bors, Himalája só,curry,őrölt gyömbér
- 1 nagy szárzeller
- 1 fej édeskömény
- 500g csiperke gomba
- 2 nagy marék bébispenót
- 2 evőkanál levendulaméz

A szezámmagot megpirítjuk egy száraz serpenyőben.Hozzáadjuk a kókuszolajat és a csíkokra vágott húst.Fehéredésig sütjük.A só kivételével ízlés szerint fűszerezzük.A mézet rácsurgatjuk és így pirítjuk tovább.A felaprított szárzellert és az édesköményt is hozzáadjuk és együtt pároljuk a hússal.A gombát felszeleteljük és azt is a raguhoz adjuk.Lefedve pároljuk készre.( amikor a hús puha, a zöldségek pedig még roppanósan puhák,akkor jó)Ezután megszórjuk sóval és elzárjuk alatta a gázt.Végül a bébispenótot rápakoljuk és lefedjük.Fél óráig hagyjuk így,ezalatt a spenót összeesik és szépen belesimul az ételbe.
Melegen kínáljuk.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése