Keresés ebben a blogban

2014. február 16., vasárnap

Sütőben sült farsangi fánk

Farsangi fánk a páromnak, nem a szokványos módon olajban sütve.Csak, hogy idén sem maradjon ki fánk szezonban...


Sütőben sült farsangi fánk

Hozzávalók 8 nagy darabhoz:

- 400g liszt
- 7 dkg porcukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1,2 dl tej
- 5 nagy tojás sárgája
- 2 evőkanál puha vaj
- 1 kk só

A forgatáshoz:

- olvasztott vaj
- porcukor
- fahéj

A kínáláshoz:

- házi sárgabaracklekvár

Az élesztőt langyos porcukros tejben felfuttatjuk.A vajat felolvasztjuk.A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk.Olajjal kikent kelesztőtálba tesszük és lefedjük.1,5 órán át meleg helyen hagyjuk kelni.
Később a tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk és kézzel lelapogatjuk 2,5-3 cm vastagra.Egy 10 cm-es kerek formájú kiszúróval nagy köröket szaggatunk ki belőle.A közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.Sütőpapíros tepsibe helyezzük és konyharuhával lefedjük. Langyos helyen 15 percig hagyjuk kelni.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük-kb. 10 perc.Amikor kész,tálcára szedjük és hagyjuk 1-2 percig pihenni.Olvasztott vajjal megkenjük és alaposan fahéjas porcukorba forgatjuk.Langyosan lekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése