Keresés ebben a blogban

2014. március 15., szombat

Paleo hal curry lenmagos tésztával

Nem szeretem a tésztaételeket és a hagyományosat nem is fogyaszthatnám.A párom rábeszélésére próbáltam ki a Healthy Gourmet lenmagos-tápiókás paleo orsótésztát.Isteni finom!A gesztenyelisztes és a szezámlisztes változat is felkeltette az érdeklődésemet...


Paleo hal curry lenmagos tésztával

Hozzávalók 4 főre:

- 90 dkg afrikai harcsafilé felkockázva
- Himalája só
- 1 csapott kiskanál Fish curry madras 
- 1 csipet szárított csili
- 1 kiskanál kurkuma
- fél kiskanál őrölt sáfrány
- 2 kanál kókuszolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- kb. 80 dkg csiperke gomba felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 dl Cocomas kókusztejszín

A körethez:

- 250g paleo lenmagos orsótészta
- só
- 250g bébispenót
- 1 kanál kókuszolaj

A kókuszolajon a felaprított gombát 1-2 percig pároljuk,majd hozzáadjuk a szintén felaprított halat.Összeforgatjuk,fűszerezzük és a fokhagymát is hozzáadjuk.Amikor már majdnem puha,a kókuszkrémet ráöntjük és elkeverjük.Felforraljuk és elzárjuk a gázt alatta.Megszórjuk felaprított petrezselyemmel és citromhéjjal.Tálalásig lefedjük.
A tésztát lobogó,forrásban lévő sós vízben 10 perc alatt készre főzzük.Közben a kókuszolajon a sózott bébispenótot gyorsan megpároljuk.Amikor összeesett,elzárjuk a gázt alatta.A spenótot kiszedjük egy vágódeszkára és éles késsel jól felaprítjuk.A kifőtt tésztához keverjük.
A tésztát a hal curryvel tálaljuk.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése