Keresés ebben a blogban

2014. május 31., szombat

Kapros- tökös csirke rókagombával és spárgával ( Paleo )

Amióta paleozok megkedveltem a gombát. A rókagombával már jó ideje szemeztem a piacon, de csak ma mertem kipróbálni. Isteni finom, sokkal, de sokkal finomabb, mint például a laskagomba. A piac ilyenkor tömve van a friss és üde zöldségekkel és gyümölcsökkel, így a mai körutamon a gombán kívül még sikerült szert tennem más finomságokra is. Ezekből pedig egy nagyon finom paleo ebédet alkottam. A nem palozoknak is ajánlom, hogy feltétlenül próbálják ki! Nem fognak csalódni!



Kapros- tökös csirke rókagombával és spárgával ( Paleo )

Hozzávalók 4 főre:

A húshoz:

- 8 szelet kiklopfolt csirkemellfilé
- 3 kanál libazsír
- Himalája só
- bors
- rozmaring

A raguhoz:

- 600g rókagomba
- 1 marék zöld spárga végei
- 2 kanál kókuszzsír
- Himalája só, bors, rózsabors, színes bors, borókabogyó, és kakukkfű keveréke 

A mártáshoz:

- 2 kanál kókuszzsír
- 1 púpozott evőkanál tápióka keményítő
- 1 marék felaprított friss kapor
- 200ml Cocomas kókusztejszín
- 1 nagy citrom leve

A tökhöz:

- 2 db zsenge közepes méretű főzőtök
- a raguból visszamaradt zsiradék

A csirkemelleket fűszerezzük és lassú tűzön a libazsíron egy serpenyőben mindkét oldalán megsütjük. A raguhoz nagyon alaposan megtisztítjuk a zöldségeket és kókuszzsíron elkezdjük sütni, párolni.Fűszerezzük, de a sót csak akkor adjuk hozzá, amikor elkészült. Akkor jó, amikor éppen csak puhák a zöldségek.Villával könnyen átszúrhatók, de nem nagyon puhák. A mártáshoz a zsiradékon kicsit megfuttatjuk a keményítőt, majd hozzáadjuk a kaprot és a tejszínt. Krémesre keverjük. Ha kell vízzel hígítjuk. Amikor elkészült, belefacsarjuk a citrom levét és elkeverjük.
A tököt megpucoljuk és kb.egy cm-s vastag karikákra vágjuk. A raguból visszamaradt zsiradékon mindkét oldalán gyorsan megsütjük, majd lecsöpögtetjük.
Tálalásnál a raguból szedünk először. Erre jön a hús, fejenként 2 szelet. A tökből is pakolunk rá és a mártással megöntözzük. A mártásra szórhatunk egy kevés sót.

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése