Keresés ebben a blogban

2014. május 11., vasárnap

Kókuszos-mandulás fogasfilé avokádóval és sült zöldségekkel ( Paleo )

Húsvét óta nem posztoltam receptet. Sokan tudják,hogy az utóbbi időben más jobban leköti a gondolataimat és időmet. Valami új, valami fontos és izgalmas dolog magamért, és talán másokért is... De azért nem felejtettem el a blogom olvasóit! Jövök receptekkel ezek után is!
Mostanában a megszokott paleo ételeket készítem. Ma próbálkoztam egy kis újdonsággal, így készítettem el a következő ebédet.
Legtöbbször 4-6 adagos ebédeket készítek, mert idő híján szeretek -főleg hétvégén- előre főzni akár két napra is. A mostani is nagy adag lett, és nagyon finom!


Kókuszos-mandulás fogasfilé avokádóval és sült zöldségekkel

Hozzávalók 6 főre:

A halhoz:
- kb. 1 kg fogasfilé vagy más fehér húsú halfilé
- 3 marék mandulamorzsa
- 150ml Cocomas kókusztejszín
- 1 kiskanál hal curry fűszerkeverék
- Himalája só
- 1 citrom leve
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 db érett avokádó
- olívaolaj vagy kókuszzsír
- 3 gerezd fokhagyma


- 1csokor újhagyma
- 1 kg barna gomba
- 1 csokor zöld spárga
- 1 nagy csokor bébispenót

- őrölt fekete bors
- 1 csipetnyi őrölt rózsabors
- 1 csipetnyi levendulavirág
-  kakukkfű
- Himalája só
- 1 evőkanál libazsír

A halfilét 2 cm-s kockákra vágjuk és meglocsoljuk a kókusztejszínnel. A mandulamorzsát a hal curry fűszerkeverékkel összekeverjük és egy mélyebb tálba öntjük. A halat hozzáadjuk és addig rázogatjuk óvatosan, hogy a halkockák egészben maradjanak, amíg a morzsa bevonja az összeset.
Olívaolajat, vagy kókuszzsírt melegítünk egy serpenyőben, és a halat ropogósra sütjük benne. Amikor az egyik oldal szépen megsült, megfordítjuk és így sütjük tovább. A fokhagymát rányomjuk és készre sütjük. Ezután a citromlével meglocsolt és felkockázott avokádóhússal megpakoljuk és megszórjuk a finomra aprított petrezselyemmel. A végén sózzuk.

A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk. A hagymát felkarikázzuk, majd a zsiradékon elkezdjük dinsztelni a felaprított spárgával és gombával együtt. Fűszerezzük. Amikor annyira megpárolódtak a zöldségek, hogy villával átszúrhatóak, elzárjuk alattuk a gázt. Ekkor sózzuk és a spenóttal beterítjük. Tálalásig lefedjük.

Jó étvágyat!





2 megjegyzés:

  1. Elárulod, mi az a más, ami mostanában leköti az energiáidat? :)

    VálaszTörlés
  2. Önmegvalósítás az életem más területein :) Plusz álmok valóra váltása...

    VálaszTörlés