Keresés ebben a blogban

2014. november 8., szombat

Ünnepi kacsasaláta ( Paleo )

Novemberben már a karácsonyra készülünk sokan. Ez a recept is ilyen hangulatban készült már, pedig én még csak gondolatban tervezem az ünnepi ételeket, süteményeket.
Nagyon finom saláta, ami előételként, de egy finom vacsoraként is elképzelhető.


Ünnepi kacsasaláta 

Hozzávalók 2-3 főre:

- kb. 30 dkg kacsahús felkockázva
- 2 evőkanál kacsazsír
- Himalája só, bors, friss rozmaring
- 3 nagy marék bébispenót
- 1 db közepes méretű cukkini
- 1 narancs
- 1 marék szeletelt mandula
- 2 evőkanál gránátalmamag
- csipetnyi őrölt fahéj

A kacsahúst ízlés szerint fűszerezzük és a zsíron ropogósra sütjük. Ha kész, kiszedjük és félretesszük. A maradék zsíron megfonnyasztjuk a spenótot, majd kiszedjük egy tálba. A vékonyra csíkozott cukkinit a megmaradt zsiradékon 2-3 perc alatt megsütjük, majd ezt is kiszedjük. A már majdnem száraz serpenyőben a mandulát megpirítjuk. A narancs héját és a fehér hártyákat késsel eltávolítjuk, majd a gerezdeket felszeleteljük.Tányérokra halmozunk mindegyik hozzávalóból, megszórjuk a mandulával és a gránátalma magokkal. A legvégén pedig leheletnyi fahéjjal meghintjük. Melegen tálaljuk!

Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése