Keresés ebben a blogban

2016. november 12., szombat

Diós-áfonyás kakaós csiga ( paleo )

Ezt a receptet egy receptversenyre alkottam meg. Akik kóstolták azt mondták, hogy olyan, mintha a hagyományos kakaós csigát ennék. 




Diós-áfonyás kakaós csiga ( paleo )

14 darab

Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg mandulaliszt
- 5 dkg kókuszliszt ( Nature Cookta )
- 4 dkg amarántliszt ( Nature Cookta )
- 1 púpozott evőkanál bambuszrost ( Nature Cookta )
- 1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
- 3 evőkanál porxukor
- 1 kiskanál konjak liszt ( Nature Cookta )
- 2 darab M-es tojás
- fél citrom reszelt héja
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 2 dl langyos víz
- fél kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- csipet Himalája só

A töltelékhez: - 3 evőkanál porxukor
- 5 evőkanál kókuszkrém
- 2 evőkanál kakaópor ( Nature Cookta )
- 1 marék aszalt áfonya
- 1 marék felaprított dió

A kenéshez: - egy tojássárgája

Sütés: 35 perc
180 fokra előmelegített sütőben

Elkészítési idő a sütéssel együtt: 60 perc

A tészta hozzávalóit kimérjük. Az útifűmaghéjat összekeverjük a langyos vízzel és hagyjuk, hogy zselés -kocsonyás anyaggá álljon össze. Ezután a tészta minden hozzávalóját kézzel összedolgozzuk. Sima egynemű kelt tésztához hasonló anyagot kell kapnunk.
A tésztát két sütőpapír között fél ujjnyi vékonyra nyújtjuk.
A töltelékhez a porédesítőt a kókuszkrémmel és a kakaóval simára keverjük,majd a tésztára kenjük egyenletes mennyiségben. Megszórjuk az áfonyával és a durvára darabolt dióval. Óvatosan, a hozzánk közelebb eső részén megfogjuk a tésztát-az alatta lévő sütőpapír segítségével- és óvatosan feltekerjük. Éles késsel egyforma vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, majd ügyesen kis szív alakokat formázunk belőlük. De hagyhatjuk eredeti alakjukban is. A csigáink oldalait felvert tojássárgájával megkenjük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Langyosan és hidegen is nagyon finom. Önmagában, vagy egy pohár forró kakaóval is kiváló.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése